Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Interviurile Stiri 24 PLUS

[VIDEO] Rami Teplitskiy, vice-ambasadorul statului Israel în România, vizită în municipiul Lugoj.

Rami Teplitskiy, vice-ambasadorul statului Israel în România, s-a aflat joi, 7 martie, într-o vizită în municipiul Lugoj.

Excelența Sa a vizitat câteva obiective din oraș, printre care și Sinagoga Neologă, apoi a participat la proiecția unui film cu imagini necenzurate ale atrocităților comise de gruparea Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie 2023.

Documentarul israelian a fost prezentat cu începere de la ora 10, la Cinema ”Bela Lugosi”.

Înaltul oficial a prezentat poziția statului Israel cu privire la tragicele evenimente de anul trecut și cele care au urmat, în Fâșia Gaza.

”Am prezentat acest film de 45 de minute cu imagini necenzurate luate de pe  camerele video Go-Pro ale teroriștilor, care arată cruzimea inumană a Hamas. Prin intermediul acestor videoclipuri, ei au urmărit propaganda, să arate că sunt puternici, în realitate însă, și-au filmat propriile crime. Avem de-a face cu oameni care nu au niciun fel de limită”, a spus presei vice-ambasadorul Rami Teplitskiy.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Înaltul oficial a precizat că sunt imagini de o violență greu de vizionat, în condițiile în care în montajul final nu au fost incluse cele mai teribile videoclipuri.

”Noi nu le spunem oamenilor ce să gândească, îi lăsăm să vadă acest documentar și să tragă singuri concluziile”, a adăugat domnia sa.

Dintre multele subiecte abordate în conferința de presă, am mai reținut două aspecte.

Primul: ”În timpul crizelor, oamenii se adună împreună. Din acest punct de vedere, poporul israelian a fost fenomenal. Oameni de stânga, de dreapta, seculari sau religioși, din diferite religii, cu diferite origini entice, au decis să pună deoparte orice diferențe și să se adune, să se ajute împreună, să dea ajutor oamenilor pe care i-am evacuat din Nordul Israelului și pe cei de lângă Gaza. A fost o mobilizare incredibilă”.

Al doilea: ”Avem încă 138 de ostatici acolo. Războiul se va termina odată cu aducerea ostaticilor înapoi și cu distrugerea capacităților Hamas din Gaza. Nu există prioritate, ambele obiective sunt la fel de importante și legate între ele”.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

La final, E.S. Rami Teplitskiy a mulțumit autorităților locale, Primăriilor, Consiliilor Județene și Comunităților Evreiești din vestul țării pentru ocazia de a prezenta acest film tulburător despre cele întâmplate la 7 octombrie.

În afară de municipiul Lugoj, filmul a putut fi vizionat la Timișoara, Reșița, Caransebeș, Arad și Satu Mare.

sursa: redesteptarea.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Administrație

Autoritatea locală a obținut finanțări pentru reabilitarea a trei dintre cele patru creșe de pe cuprinsul municipiului Lugoj. Este vorba despre reabilitarea integrală a...

Știri

Sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 10.30, premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, va efectua o vizită de lucru pe șantierul Lot 2...

Sport

Tradiționala competiție internațională ”Cupa DKMT”, care a avut loc la Lugoj, în Sla Sporturilor ”I.K Ghermănescu” și care a reunit sportivi din euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa,...

Știri

Licitația a fost reluată, după ce la prima s-a înscris un constructor a cărui ofertă a fost respinsă. Perioada de de depunere a ofertelor...