Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu
Mobila de Caliate

Interviurile Stiri 24 PLUS

[VIDEO] Rami Teplitskiy, vice-ambasadorul statului Israel în România, vizită în municipiul Lugoj.

Rami Teplitskiy, vice-ambasadorul statului Israel în România, s-a aflat joi, 7 martie, într-o vizită în municipiul Lugoj.

Excelența Sa a vizitat câteva obiective din oraș, printre care și Sinagoga Neologă, apoi a participat la proiecția unui film cu imagini necenzurate ale atrocităților comise de gruparea Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie 2023.

Documentarul israelian a fost prezentat cu începere de la ora 10, la Cinema ”Bela Lugosi”.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Înaltul oficial a prezentat poziția statului Israel cu privire la tragicele evenimente de anul trecut și cele care au urmat, în Fâșia Gaza.

”Am prezentat acest film de 45 de minute cu imagini necenzurate luate de pe  camerele video Go-Pro ale teroriștilor, care arată cruzimea inumană a Hamas. Prin intermediul acestor videoclipuri, ei au urmărit propaganda, să arate că sunt puternici, în realitate însă, și-au filmat propriile crime. Avem de-a face cu oameni care nu au niciun fel de limită”, a spus presei vice-ambasadorul Rami Teplitskiy.

Înaltul oficial a precizat că sunt imagini de o violență greu de vizionat, în condițiile în care în montajul final nu au fost incluse cele mai teribile videoclipuri.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

”Noi nu le spunem oamenilor ce să gândească, îi lăsăm să vadă acest documentar și să tragă singuri concluziile”, a adăugat domnia sa.

Dintre multele subiecte abordate în conferința de presă, am mai reținut două aspecte.

Primul: ”În timpul crizelor, oamenii se adună împreună. Din acest punct de vedere, poporul israelian a fost fenomenal. Oameni de stânga, de dreapta, seculari sau religioși, din diferite religii, cu diferite origini entice, au decis să pună deoparte orice diferențe și să se adune, să se ajute împreună, să dea ajutor oamenilor pe care i-am evacuat din Nordul Israelului și pe cei de lângă Gaza. A fost o mobilizare incredibilă”.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Al doilea: ”Avem încă 138 de ostatici acolo. Războiul se va termina odată cu aducerea ostaticilor înapoi și cu distrugerea capacităților Hamas din Gaza. Nu există prioritate, ambele obiective sunt la fel de importante și legate între ele”.

La final, E.S. Rami Teplitskiy a mulțumit autorităților locale, Primăriilor, Consiliilor Județene și Comunităților Evreiești din vestul țării pentru ocazia de a prezenta acest film tulburător despre cele întâmplate la 7 octombrie.

În afară de municipiul Lugoj, filmul a putut fi vizionat la Timișoara, Reșița, Caransebeș, Arad și Satu Mare.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

sursa: redesteptarea.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Sala Teatrului ”Traian Grozăvescu” se transformă miercuri, 15 mai, de la ora 18, în ”țara digitală”, unde Alice, îndrăgitul personaj al lui Lewis Carroll...

Concerte și Spectacole

Weekend-ul acesta, Lugojenii si nu numai sunt invitați să se alăture unei experiențe extraordinare, pregătită de Primăria Municipiului și Casa de Cultură a Municipiului...

Educație

Municipiile Timișoara și Lugoj vor găzdui simultan miercuri, 15 mai, tradiționalul târg al ofertelor educaționale ale liceelor din județ. Ajunsă în acest an la...

Direct la Subiect

Anul 2023 aducea voleiului feminin lugojean cele mai mari performanțe din istoria clubului CSM: câștigarea Supercupei și a Cupei României, clasarea pe locul 3...