Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Educație

Săptămâna începe cu simulări și evaluări pentru elevii din Timiș

Săptămâna care începe luni, 13 mai, îi găsește pe elevii din Timiș scriind de zor, pentru că, în chiar prima zi, au fost programate o serie de probe de evaluare a cunoștințelor.

Astfel, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, în 13 mai elevii din clasa a II-a vor susține, în cadrul evaluării naționale la final de an școlar, proba scrisă de limbă și comunicare în limba română sau în cea maternă (pentru școlile cu predare în limba minorităților).

Pe 14 mai, va avea loc testarea cunoștințelor de citire la limba română, pe 15 mai, aceeași probă la limba maternă, pe 16 mai – la matematică și științe ale naturii, iar pe 17 mai – probele scris/citit la limba română pentru minoritățile naționale.

La nivel județean, inspectoratul școlar din Timiș vrea să vadă cât de bine pregătiți sunt elevii claselor a VII-a și a VIII-a, prin urmare, a propus testarea cunoștințelor acestora la cele două discipline ale examenului de evaluare națională pentru admiterea în învățământul liceal.

Pe 13 mai, aceștia susțin proba scrisă de limba și literatura română, iar pe 14 mai, cea de matematică.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

În luna aprilie, 129 de școli din Timiș erau de acord cu această evaluare a cunoștințelor la nivel județean.

Testările elevilor nu se opresc aici. În 21, 22 și 23 mai, va avea loc evaluarea națională pentru clasele a IV-a – la limba română, matematică și limba maternă, iar pe 28 și 29 mai, evaluarea națională pentru clasele a VI-a, la limbă și comunicare, respectiv la matematică și științe ale naturii.

Vă recomandăm

Știri

În perioada 27 mai – 14 iunie, are loc etapa de înscriere la grădinițe (pentru copiii cu vârste între 3 și 6 ani) și...

Știri

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, luni, că va contina campania de recrutare pentru soldaţi gradaţi profesionişti şi a menţionat că sunt disponibile peste...

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Știri

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice care vizează şi zona de vest...