Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Alte Sporturi

Fabrica de medalii! Gimnastica lugojeană, cele mai multe medalii din ultimii ani

Gimnastica lugojeană a reușit în acest an cel mai important bilanț al acțivității sportive.

Prin cluburile CSȘ și CSM Lugoj, s-au înregistrat în 2023, cele mai multe rezultate din ultimii ani. Palmaresul secțiilor de gimnastică ale celor două cluburi lugojene s-a mărit cu peste 60 de medalii.
De remarcat este numărul mare al medaliilor de aur (15) cucerite de gimnaștii legitimați la CSȘ și CSM Lugoj, cu mult peste cel din anii anteriori, dar și participarea cu echipe la toate nivelurile de vârstă, obținându-se rezultate notabile. Datorită prezenței numeroase pe podiumul de premiere al sportivilor lugojeni, în clasamentul cluburilor, la nivelul național, CSȘ Lugoj ocupă un onorabil loc trei, după Steaua București și CSȘ Sibiu.

Municipiul nostru a găzduit în 2023 finala Campionatului Național de juniori III. Baza de selecție s-a mărit foarte mult, în acest an, cele două cluburi având la pregătire circa 150 de gimnaști (băieți și fete). Trei dintre gimnaștii legitimați la cluburile lugojene, fac parte din lotul național de seniori de la București: Norbert Marcu (crescut și format la CSȘ Lugoj), Nicolae Bera, Emilian Neagu.

Alții doi, Zeno Kiss și Flavius Borca, ambii de la CSȘ Lugoj, sunt componenți ai lotului național de juniori de la Reșița. În 2023 Lugojul a dat trei gimnaști, care au participat la campionatele mondiale de seniori și juniori. Este vorba de Emilian Neagu, la seniori, iar Norbert Marcu și Flavius Borca la juniori. La aceste participări este de consemnat și participarea lui Flavius Borca la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

“A fost un an extraordinar de bun din punct de vedere al rezultatelor obținute atât la juniori, cât și la seniori. Este important pentru noi că în acest an am reușit să ne prezentăm cu echipe la toate nivelurile de vârstă, unde am obținut și rezultat bune. La juniori III, nivel I și la juniori I, nivel V am obținut titlul național, iar la juniori  II, nivel III am luat aurul la școlare. La seniori și juniori II, nivel III am fost vicecampioni naționali. Medalia de bronz am obținut-o la juniori III, nivel II. Felicitări sportivilor care au reprezentat Lugojul, pentru munca depusă și rezultatele obținute! Obiectivele noastre pentru anul următor este să ne menținem pe aceeași linie și ne dorim o sală de gimnastică. De asemenea, avem în vedere modernizarea bazei de antrenament cu o bârnă și paralele. Anul acesta am reușit să ne dotăm, pentru pregătirea băieților, cu saltele, bară, paralel și pârție de sărituri. Mulțumim pentru sprijinul acordat părinților, care au un aport foarte important la desfășurarea activității de gimnastică, sponsorilor Gammet 2000, Cosagel Rom, Elisa Pam, Duglas Trans Wood și adminstrației locale”, a declarat profesorul Adrian Meleancă, de la CSȘ-CSM Lugoj.

Pentru Clubul Sportiv Municipal Lugoj au cucerit medalii la seniori, la aparate: Rafael Szabo (locul II la inele și sărituri), Nicolae Bera (locul I la bară), Emilian Neagu (locul III la sol și inele), Vefic Petar (locul III la cal și paralele). Acestora li s-a alăturat Norbert Marcu (locul I la cal, II la bară și III la individual, sol și inele) la echipa de seniori, care a devenit vicecampioană națională.

Gimnastul a fost și în componența echipelor campioane de la juniori I și II, formate din: Norbert Marcu, Daniel Șerban, Flavius Borca, Raul Standolariu. De la CSȘ Lugoj s-au remarcat: Cristian Olteanu (locul III cu echipa de juniori III, la școlare și naționale, locul III la bară), Cristian Opriș (locul I cu echipa de juniori II, la școlare și locul II cu echipa de juniori II, la naționale), Andres-Mihai Tătar (locul I cu echipa de juniori II, nivel III, la școlare, locul II la individual compus, cal, paralele, bară, la școlare și locul II la cal, III la paralele, la naționale), Raul Ceclan (locul III cu echipa la juniori III, la școlare și naționale, locul II cu echipa la juniori II și I, la naționale), Andrei Panțâr (locul I cu echipa la juniori III nivel I, la școlare, locul I la individual compus și cal, locul II la sărituri, paralele, sol, bară, la școlare, locul I cu echipa de juniori III, nivel I, la naționale, locul I la individual compus, cal, locul II la bară și III la inele), Eduard Domokos (locul III cu echipa de juniori III, nivel II, la școlare și naționale), Cătălin Luțai (locul I cu echipa de juniori III, nivel I la școlare și naționale, locul II la inele, la școlare), Cristian (Mateo) Burdușel (locul II la cal, III la individual compus și bară, la școlare, locul I la inele, bară, II la individual compus, cal și III la sol, la naționale), David Maican (locul III cu echipa la juniori III, nivel II, la școlare și naționale), Sasha Curuțiu (locul I cu echipa de juniori III, nivel I, la școlare și naționale), David Ene (locul I cu echipa de juniori II la școlare și locul II la naționale), Zeno-Darius Kiss (locul I la cal, sol și individual compus, la școlare și locul III la cal, la naționale), Raul Standolariu (locul I cu echipa la juniori II, la naționale), Flavius Borca (locul I la cal și sol, III sărituri, bară și individual compus, la școlare și locul II la sol și  sărituri, III la cal, la școlare, locul I la sărituri la Budapesta Cup, locul I cu echipa de juniori II, la naționale), Eliot Pop (locul III cu echipa de juniori III, la școlare și naționale).

Publicitate. Scroll pentru a continua.

De pregătirea gimnaștilor s-au ocupat la Adrian Meleancă, Tiberiu Cizmădia, Adrian Ianculescu, Alexandru Panait.

sursa: redesteptarea.ro

Vă recomandăm

Sport

Multiplu medaliat național și internațional la gimnastică, lugojeanul Norbert Marcu a mai punctat o reușită notabilă la Campionatul Național de Gimnastică, ce a avut...

Sport

La Buzău a avut loc, în perioada 6-8 iunie, Campionatele Naționale de gimnastică artistică masculină pe echipe, pentru juniori I și II. Potrivit lugojexpres.ro,...

Emisiuni TV

PARANTEZE DESCHISE din 05.06.2019 INVITATA, HERTHA ANITAS

Sport

Emoțiile au trecut pentru cei mai mici dintre gimnaștii Clubului Sportiv Școlar Lugoj, care timp de trei zile, la finalul săptămânii trecute, a găzduit...