Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Economie

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de hotărâre privind plafonarea preţurilor la poliţele RCA

asigurari-rca

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de hotărâre privind plafonarea şi îngheţarea preţurilor poliţelor RCA pentru o perioadă de şase luni. Este soluţia temporară idenitificată de AFS, după ce a decis retragerea autorizaţiei companiei Euroins, care deţinea o treime din piaţa asigurărilor obligatorii auto, pentru a-i proteja astfel pe şoferi de scumpiri semnificative ale poliţelor. Este o încercare de a se evita o criză de tipul celei provocate acum în urmă cu aproape doi ani de situaţia similară în care a ajuns City Insurance, tot din postura de lider de piaţă.

Oferta sport de dama Magazin BIG MagConducerea ASF a explicat, în cadrul audierilor din parlament, de la începutul săptămânii, că propunerea este ca, timp de șase luni, prețurile să fie cele de acum un an.

Mai exact, firmele de asigurări își vor putea vinde polițele RCA la nivelul de la 1 martie 2022, cu condiția ca atunci să nu fi fost mai scumpe decât cele practicate în prezent.

În acest caz, va fi valabil prețul mai mic. În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern sunt prezentate date care ilustrează impactul pe care l-a avut episodul anterior, de gravă perturbare a pieței.

Astfel, în medie, prețurile au crescut cu o treime în cursul lui 2022 față de anul anterior pentru persoanele fizice.

cabina video booth 360 nuntaDiferența este mult mai mare când se compară nivelul mediu de luna trecută, februarie 2023, față de primul semestru al lui 2021, adică perioada de dinainte de retragere a autorizației de funcționare a societății City Insurance, o creștere cu 98%, deci practic prețurile s-au dublat. Ieri, președintele Consiliului Concurenței atrăgea atenția că în aceste șase luni în care ar urma să se aplice plafonarea, trebuie luate măsuri care să facă funcțională piața asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto.

Bogdan Chirițoiu spunea că legislația în domeniu are probleme cunoscute, care trebuie corectate, însă pentru remediere este nevoie de curaj.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Diverse

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în ședința de miercuri, modificarea și completarea normei privind asigurările auto din România în ceea ce privește...

Știri

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat, luni, la Alba Iulia, că pensiile vor fi majorate „cu siguranţă” de la 1 septembrie....

Sănătate

Revoltă în rândul managerilor de spitale din cauza faptului că banii pentru majorările de salarii nu au ajuns în conturile instituţiilor. Asta deşi măririle...

Știri

Ministerul Finanţelor Publice a făcut publică noua formă a ordonanţei care trebuie să corecteze mult disputata ordonanţă a lăcomiei. Ordonanţa schimbă modul de calcul...