Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Externe

Petardele și artificiile, interzise în Bruxelles

Din ce în ce mai mulți oameni nemulțumiți de haosul făcut de zgomotul petardelor și artificiilor trase la întâmplare, peste tot și de către oricine. Nu doar în România sunt discuții din ce în ce mai serioase despre reglementarea mai strictă și chiar interzicerea acestora, mai ales în zone rezidențiale sau aglomerate. În Germania au fost deja introduse interdicții, la fel și în Belgia, unde forțele de ordine au făcut numeroase raiduri chiar în noaptea de Revelion.

În capitala belgiană Bruxelles, de Revelion au fost interzise artificiile și petardele atât pentru rezidenți, cât și pentru locuitori. Au fost permise doar cele trase din locuri sigure și care aveau aprobare.

Spre surpriza multora, poliția a descins în forță în locurile aglomerate, pe tot parcursul nopții, și a făcut peste 200 de arestări entru că nu este vorba despre o distracție nevinovată, pentru că mulți oameni au fost accidentați, au suferit arsuri, traume de auz.

Poliția a trebuit să stingă pubele sau arbuști care luaseră foc de la artificii și petarde aruncate accidental sau intenționat.

Christophe Claessens, comisar de poliţie belgian: Un rucsac întreg de artificii mari. Făptașul le arunca intenționat către trecători și chiar și către patrula de poliție. L-am abordat, a luat-o la fugă și l-am prins.

ceasuri smart magazin big magAcțiuni similare și la Berlin, unde poliția a arestat peste 300 de oameni. 4500 de agenți au patrulat pe străzi, pompierii au trebuit să stingă câteva incendii cu pagube materiale.

Anja Dierschke, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Berlin: Datorită planului de a folosi un număr mare de polițiști, am putut interveni rapid și constant, i-am arestat imediat pe delincvenți, am confruntat grupurile înainte să se poate forma puncte nevralgice. A funcționat, noi cei de la poliția din Berlin suntem foarte mulțumiți.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Poliția germană afirmă că era pregătită inclusiv pentru ciocniri de stradă, având în vedere contextul internațional tensionat și participarea uriașă a publicului la festivitățile de Revelion. Estimările arată aproape că 45.000 de oameni s-au aflat pe străzi. Pe de altă parte, autoritățile au actualizat și aplicat lecțiile învățate din incidente precedente care au avut ca subiect mase mari de oameni.

Vă recomandăm