Maternitatea este situată în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, are patru etaje şi o capacitate de 126 de paturi. Unitatea medicală se întinde pe o suprafaţă de 5.434 de metri pătraţi utili.
Noua maternitate va avea o secţie ATI, bloc operator, săli de naştere şi camere de gardă. De asemenea, vor exista compartimente de prematuri, nou-născuţi eutrofici, fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi.
Pe etaje sunt prevăzute spaţii pentru însoţitori şi vizitatori.
Compartimentarea include, la demisol, sectorul de primiri urgenţe, vestiare şi centrul de imagistică. La parter vor fi centrul de fertilizare in-vitro, secţiile ambulatoriului de specialitate şi recepţia.
Personalul medical și pacienții vor fi mutați după obținerea autorizației de funcționare, spune managerul Spitalului Județean, Dorel Săndesc.
“După ce Consiliul Județean va face întabularea clădirii, noi o vom prelua practic. Vom mai avea de făcut câteva formalități, de exemplu avizul de mediu. Am început deja pregătirea echipelor medicale pentru a se muta aici, pentru că e nevoie să vină să se instruiască, să se obișnuiască cu un nou mediu, să vadă ce e de făcut. Mai avem câteva mici lucruri de pus la punct din acest punct de vedere și sperăm să începem. Cel mai frumos ar fi să începem de Ziua Copilului. Facem toate eforturile, depindem uneori de birocrația românească și la 1 iunie ar fi termenul ideal”, spune medicul Dorel Săndesc.
Finanţarea nerambursabilă de 10,28 milioane de euro a fost asigurată din FEDR. Consiliul Județean Timiș a avut o contribuţie proprie de 7,5 milioane de euro pentru cheltuieli neeligibile.
sursa:radiotimisoara.ro
![](https://www.stiri24plus.ro/wp-content/uploads/2019/12/Stiri-24-Plus-logo.png)