Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Externe

Grecia a introdus o nouă taxă pentru turiști.

Taxa este pentru rezistența la schimbările climatice și este plătită de fiecare turist. Aceasta a intrat în vigoare ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de reconstrucție în urma incendiilor forestiere și inundațiilor severe.

Este vorba despre un sistem de plată în trepte, în funcție de clasarea unității de cazare.

Este, de asemenea, o taxă sezonieră, având efect doar în lunile turistice: din martie până în octombrie.

Din noiembrie până în februarie, taxa de rezistență la climă va rămâne la nivelul vechii taxe pe pat.

Cei cazați în apartamente și hoteluri de una și două stele vor trebui acum să plătească un euro și cincizeci de cenți, în timp ce oaspeții din hotelurile de trei stele vor plăti trei euro.

Sejururile la hoteluri de patru stele vor fi taxate cu șapte euro în plus pe baza noului sistem, iar taxa aplicabilă pentru hotelurile de lux de cinci stele va fi de zece euro.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Taxele nu vor fi incluse în prețurile cotate de operatori și agenții de turism și trebuie plătite la fața locului în moneda locală (euro).

Guvernul elen a declarat că se așteaptă ca această nouă taxă să genereze un venit suplimentar de până la trei sute de milioane de euro în 2024, dublându-și bugetul rezervelor speciale.

oua taxă se va aplica chiriilor pe termen scurt rezervate prin intermediul platformelor online, spre deosebire de taxa de cazare anterioară.

„Rezervele speciale vor crește de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro”, începând cu 2024, a spus Mitsotakis într-un discurs anual despre prioritățile economice.

Mitsotakis a precizat, de asemenea, că Grecia își va îndeplini obiectivele fiscale, indiferent de costurile economice ale incendiilor și inundațiilor, arată GreekCityTimes, citat de dcnews.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Vă recomandăm