Preţurile la energie vor fi plafonate la iarnă

Preţurile la energie vor fi plafonate la iarnă, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut, dă asigurări premierul Marcel Ciolacu. Între timp, Ministerul Energiei trebuie să pregătească în cel mai scurt timp programul pentru sezonul rece şi să-l prezinte Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministerelor de resort să se pregătească din timp pentru iarna care va urma și, mai ales, să se asigure că vor furniza energia populației tot la prețurile plafonate, așa cum sunt acum. În ședința de guvern de astăzi a fost adoptat un act normativ care decontează unele plăți către furnizorii de energie, pentru ca sistemul să funcționeze în continuare bine.

„Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministerelor să pregătească asigurarea energiei în sezonul rece pentru populație și pentru producția economică. De asemenea, astăzi a fost aprobată o ordonanță de urgență prin care se asigură decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie, pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcțional, cu prețuri plafonate pentru cetățeni, cum este și în prezent”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Marcel Ciolacu a mai cerut Ministerului Energiei să redacteze în cel mai scurt timp programul pentru iarnă și să îl prezinte Executivului.

Referitor la măsurile bugetare şi reforma în sistemul fiscal, purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că nu există încă un proiect de act normativ definitivat.

Oferta sport de dama Magazin BIG Mag

leave a reply