Lugojenii, proprietari de restaurante, baruri și cafenele, nu s-au grăbit să-și pună în funcțiune terasele, începând cu data de 1 iunie, conform celei de-a doua etape de relaxare.
În zona centrală a orașului, luni dimineața, Piața Iosif Constantin Drăgan era pustie. Altădată, vizavi de micuțul parc din fața Bisericii Greco Catolice erau deschise cel puțin cinci terase.
Acum, doar cei de la Taboo s-au încumetat să instaleze 11 mese pe domeniul închiriat de la Primăria Lugoj.
În apropiere, mai sunt funcționale terase la Pizzeria Unirii și Restaurantul Tivoli. Tot în zonă, mai este deschisă terasa de vizavi de sediul administrației lugojene, alte două, în apropierea Poștei Române și cea din spatele Tribunalului.
Peste Podul de Fier, în Lugojul German, și zona centrală era pustie.
Funcționale sunt terasele de la Casa de Cultură a Sindicatelor, cea de pe strada Al. Mocioni, de lângă Farmacia 24, și cea de pe splaiul Coriolan Brediceanu. Majoritatea dintre ele duceau lipsă de clienți.
Apel pentru spații mai mari
Redeschiderea teraselor este o veste bună pentru agenții economici, pentru clienți, pentru economie.
Cu toate acestea, unele restricții necesare rămân în vigoare, cea mai importantă fiind păstrarea distanței între mese.
În aceste condiții, comercianții din HORECA, domeniu serios afectat de pandemie, necesită sprijin suplimentar, pentru a compensa o evidentă limitare a activității.
”Locurile, mult mai puține, vor fi mereu ocupate, reangajarea întregului personal nu va fi posibilă, iar afacerile se vor lupta în continuare pentru supraviețuire. Automat, asta înseamnă și taxe mai mici la buget. Fac un apel public către toate primăriile din Timiș să ofere o mână de ajutor agenților economici. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în putință pentru ca lucrurile să revină la normal”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.
Concret, acesta consideră că se impune ca primăriile să suplimenteze spațiul aferent teraselor, astfel încât numărul locurilor disponibile să nu fie afectat.