Banner Mobilier Magazin BIG Mag

11 unități sanitare din Timiș își vor moderniza sistemele informatice, cu fonduri europene obținute prin PNRR

Spitalul CFR din Timişoara se află pe lista unităţilor sanitare selectate pentru finanţare prin PNRR cu aproape 1.000.000 de euro. Banii sunt alocaţi pentru digitalizare, întrucât reţeaua de internet a spitalului este veche şi subdimensionată.

În contextul în care unitatea noastră sanitară are o rețea de internet depășită și subdimensionată pentru nevoile actuale, proiectul nostru dezvoltare sistemelor informatice și a infrastructurii digitale din cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara ne-ar ajuta enorm în îmbunătățire a mai multor proiecte. Pe lângă faptul că ne-ar ajuta să ținem o evidență clară a medicamentelor intrate în gestiune, am putea ține de asemeni, o evidență electronică detaliată a fiecărui pacient pe care îl tratăm, atât în spital, cât și în ambulatoriul de specialitate”, spune purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adela Filipescu.

Toate acestea vor reduce timpul de aşteptare, dar şi definirea unor scheme de tratament. De asemenea, s-a avut în vedere securitatea digitală a sistemului pentru protecţia împotriva accesului neautorizat.

Au mai depus proiecte pentru finanțarea digitalizării Spitalul Județean, Municipalul din Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Copii, dar si uniățtile sanitare din Deta, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare și Gătaia, precum și Centrul din Buziaș.