Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Cursuri suspendate la Colegiul Loga din Timişoara după ce zeci de elevi şi angajaţi s-au intoxicat fără a se cunoaşte cauzele.

Numărul persoanelor care au fost transportate la spital cu simptome de intoxicație a crescut la 86

Update: În urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, care a început la ora 9:00, s-a stabilit că numărul persoanelor care au fost transportate la spital cu simptome de intoxicație a crescut la 86, potrivit News.ro.

Subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu, a declarat că ”În acest moment copiii au rămas acasă. Echipe ale ISU Banat au fost azi noapte pentru a preleva probe chimice, iar echipe ale DSP se află şi în acest moment în şcoală pentru a preleva probe din apă, probe de toxicologie şi probe din alimente. Analizăm toate variantele”.

Ştire iniţială: Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional “C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la spital, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de intoxicaţie, fără a se cunoaşte cauzele, în condiţiile în care liceul nu are cantină sau internat.

“Legat de situaţia de la Colegiul C.D.Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. Sunt în jur de 30 de copii şi vreo 12 adulţi afectaţi de aceleaşi simptome. O parte sunt internaţi, o parte sunt acasă. Toată noaptea am vorbit la telefon cu reprezentanţi ai ISU şi cu conducerea liceului. Revin cu amănunte imediat ce ştiu mai multe. Potrivit articolului 9, alineat 3) şi 4) litera b) din OME 4183/2022, cu modificările şi completările ulterioare, Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, considerând a fi o situaţie obiectivă, o situaţie excepţională, împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii şi anunţând Ministerul Educaţiei, am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi”, arată şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, miercuri, 3 aprilie 2024 într-o informare de presă.

Reprezentanţii Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara au anunţat că şapte elevi au fost internaţi, iar doi au rămas în urgenţă, marţi 2 aprilie 2024. Pe parcursul nopţii şi miercuri dimineaţa, alte 12 persoane, profesori şi elevi, au solicitat ambulanţa prezentând aceleaşi simptome, respectiv dureri abdominale şi scaune diareice. 15 sunt internaţi.

Noaptea trecută, ISU Timiş a dispus deplasarea la locul intervenţiei de la liceu a unui echipaj din care făcea parte şi CBRN, pentru identificarea unei posibile surse de intoxicare.

Sursă: Agerpres, News.ro; foto: CD Loga Timişoara.