Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

De Vizitat

Se reiau gustările tradiționale în comuna bănățeană premiată la nivel european pentru modul în care face turism

Gustările cu bucate tradiționale organizate de Centrul Turistic Margina se vor relua în 13 mai, la Coșteiu de Sus, când va avea loc un spectacol la căminul cultural, susținut de către „Junii Timișului”. Brunch-ul va avea loc în curte la Tanti Emilia, unde turiștii sunt așteptat și la cea de-a doua manifestare  de acest gen, pe data de 27 mai.

Turiștii mai sunt așteptați și în 10 iunie, la Curtea, la familia Grecu, în lanul cu trandafiri, iar în 24-25 iunie, la Sărbătoare Lavandei de la Margina.

„De Rusalii, vom relua ruga de la Breazova, care nu s-a mai ținut de câțiva ani, iar în 2 septembrie vom avea un spectacol folcloric la Căminul Cultural de la Sintești, urmat la câteva zile de ruga de la Margina, în 8 septembrie”, spune Damaris Sivu, coordonatoare Centrului Turistic Margina.

Organizatorii spun că e posibil să mai apară și alte evenimente în program și recomandă să urmăriți pagina Centrului Turistic Margina pentru a afla noutățile.

Comuna Margina, premiată European Cultural Tourism Network

Centrul turistic de la Margina a fost premiat de European Cultural Tourism Network, în 2021, în Grecia, pentru proiectul Mic Dejun la Margina. Premiul a adus comunei Margina din județul Timiș recunoaștere europeană ca destinație de turism cultural sustenabil certificată și promovarea aferentă și introduce locația pe o listă scurtă a celor mai bune proiecte de slow travel.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Proiectul Mic dejun la Margina a fost lansat de Asociația pentru Pomovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș în colaborare cu Centrul Turistic Margina în luna mai 2017. În primii trei ani de la lansarea sa, proiectul a determinat creșterea numărului de turiști în destinație de la zero (cât era în 2017) la peste 5.000 de vizitatori provenind din țară și din întreaga lume.Proiectul a pornit de la câteva obiective turistice existente în satele comunei Margina – Biserici de lemn, Muzeul Satului Sintești – și un grup restrâns de producători locali, ajungând în timp să determine crearea primului brand turistic din județul Timiș: Mic dejun la Margina.

sursa: ghidulbanatului.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. În Banat și la munte, pe arii relativ extinse vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ (15-20 l/mp),...

Știri

Potrivit ANM, până joi, la ora 10:00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali. Vor fi viteze în general...

Știri

Aproape 80 de percheziţii au loc în 14 judeţe şi în Capitală la suspecți de contrabandă cu țigări, materiale explozive și spălare de bani....

Știri

Meteorologii au emis în această seară cod galben de ploi și vijelii valabil în mai multe județe din țară. Hidrologii avertizează că este pericol...