Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu

Administrație

ABA Banat continuă lucrărie de curățare și întreținere a malurilor din Lugoj

Încă din luna februarie, lucrătorii din cadrul Administrației Bazinale a Apelor (ABA) Banat, de la formația Lugojel și FIOM, au început lucrările de igienizare și întreținere a albiei râului Timiș la Lugoj.
Aceștia au început cu tăierea vegetației și toaletarea copacilor de pe malul stâng al Timișului, în intravilanul localității, iar de la mijlocul lunii martie s-au ocupat de copacii și vegetația crescută în exces de pe malul drept, în aceeași locație, pe o distanță de doi kilometri.

De asemenea, pe malul drept în zona cartierului Cotul Mic pe o lungime de 650 metri s-a efectuat și o lucrare de decolmatare.

”Scopul acestor lucrări este de a crește capacitatea de transport și reducerea rugozității albiei râului, în vederea reducerii pericolului inundațiilor, în principal la viituri. Pe tronsoanele menționate a fost îndepărtată vegetația ierboasă și arboricolă din albia majoră și de pe digurile de apărare”, a transmis ABA Banat.

Între timp, ABA Banat a primit aprobările de la Ocolul Silvic Lugoj și continuă lucrările de defrișare și curățare a malurilor râului Timiș în intravilanul municipiului Lugoj, pe o distanță de 1,5 kilometri, pe ambele părți. Totodată, se va curăța și vegetația de pe insula din zona Sălii de Sport Ioan Ghermănescu.

Deoarece utilajele nu pot pătrunde când terenul este impracticabil, terminarea acestor lucrări depinde foarte mult de nivelul apei.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Mijloacele auto, utilajele, sculele și uneltele folosite, cât și forța de muncă necesară sunt asigurate de formațiile de lucru ale Sistemelor Hidrotehnice care aparțin de SGA Timiș.

sursa: redesteptarea.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

ABA Banat are prevăzute în planul de investiții al acestui an, 12 lucrări care urmăresc mărirea gradului de siguranță în exploatare a acumulărilor existente,...

Știri

S-a obținut finanțarea pentru refacerea digului din centrul Lugojului, fisurat la inundațiile din 2020. Costurile ajung la 500.000 de lei. Administrația Bazinală de Apă...

Economie

Marți, 21decembrie a.c. la sediul ABA BANAT din Timișoara s-a desfășurat Conferința de Presă de evaluare a activității instituției pe anul 2021. La întâlnirea...

Știri

Titu Bojin, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Ape Banat (ABAB) Timișoara, a prezentat, miercuri 12 august, lucrările ce au fost făcute la digul...