Banner Mobilier Magazin BIG Mag

MAȘINĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU POMPIERI

Pompierii lugojeni vor primi din partea Primăriei o mașină de intervenții de dimensiuni mai mici decât cele existente în prezent, cu care să se poată intra în cartierele cu străzi înguste, în care accesul a reprezentat o problemă până acum. Mașina, care va avea dotări de ultimă generație costă 90 de miii de euro, bani care vor fi cuprinși în buget după data de 1 iulie. Executivul lugojean transmite că achiziționarea acestei mașini este pentru asigurarea securității și siguranței cetățenilor.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

E o mașină de dimensiuni mai mici, ultima generație. Imediat după 1 iulie vom prinde în buget suma necesară. Mașina cuprinde și elemente de securitate, apă, elemente de descarcerare, toate elementele medicale necesare pentru intervenție, toată aparatura necesară. Este pe o caroserie Wolksvagen de ultimă generație care vine în folosul cetățenilor și se va efectua o intervenție rapidă în caz că este necesar. Dau un exemplu. În cartierul Micro 3, dar și în Micro 4 și între blocuri nu au cum să pătrundă cu mașinile de pompieri.

Mașina nu este destinată însă și pentru intervențiile în satele și comunele din zona Lugojului, considerând-se că acolo se poate intra cu mașinile pe care pompierii și cei de la SMURD le au în dotare, nefiind locuri atât de aglomerate.

leave a reply