Continuă achiziţiile de aparatură la Spitalul din Lugoj!

Două ecografe color pentru Radiologie şi Medicină Internă

Spitalul Municipal din Lugoj a primit încă două ecografe performante, care vor intra în dotarea compartimentelor de radiologie şi de medicină internă.

În dotarea Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj au intrat noi aparate performante. Este vorba despre două ecografe Doppler Color marca Samsung, model HS 50. Ele dispun de monitor LCD de 21 inch, hard disc de 500 GB, cu capacitate de stocare a imaginilor în diferite formate.

Ambele ecografe sunt dotate cu sondele conexe și troliu mobil.

Ca aplicații, aparatele vor fi folosite pentru a examina organele interne, în baza imaginilor furnizate. Este vorba despre tiroidă, sân, părți moi, sistem vascular, urologie, ginecologie, obstretică, analize musculoscheletale și de abdomen.

”Aparatele de ecografie Samsung sunt foarte binevenite și le folosim astfel: unul va funcționa la Radiologie și va înlocui aparatul mai vechi din 2008, iar celălalt va fi destinat pentru Medicina Internă, dar îl vor folosi și colegii de la Cardiologie, nu numai cei de la Medicină Internă”, precizează dr. Ionuț Lucian Cocoș, managerul spitalului municipal Lugoj.

Tot în același timp, cu finanțare POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), au mai intrat în dotarea Spitalului Municipal din Lugoj două hote PCR – bacteriologie, pentru laboratorul de analize medicale, 30 de pulsoximetre, 30 termometre de tip pistol, 10 paturi pentru nou născuți, 15 aparate EKG, două aparate Holter EKG cu 12 canale, patru tărgi hidraulice pentru urgențe, alături de alte echipamente și cele 330 de paturi de spital noi, despre care am mai scris.

Deocamdată, SML dispune de un singur computer tomograf.

Tomograful Philips Acces CT 16 este operațional încă din luna mai a anului 2020. Al doilea, cu un număr superior de slice-uri (secțiuni), urmează să vină curând, tot cu finanțare POIM. Acesta va completa dotarea centrului de imagistică regional care se dorește a funcționa la spitalul din Lugoj.

Macheta Mobila Magazin Big Mag

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply