PSS Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj, a fost condus pe ultimul drum

Prea Sfinția Sa Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj a fost condus miercuri, 15 martie,  pe ultimul drum.  

Funeraliile regretatului ierarh au început la ora 10, la Catedrala Episcopală ”Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, cu o Sfântă Liturghie arhierească, oficiată de un sobor de episcopi, greco-catolici și romano-catolici, preoți și diaconi, răspunsurile fiind dat de Corul ”Reînvierea” al catedralei, dirijat de prof. Olimpia Drăgan. Aceasta a fost urmată de slujba înmormântării la care au participat sute de credincioși lugojeni, greco-catolici și de alte confesiuni.

La sfârșitul serviciilor divine au fost transmise mesaje Arhiepiscopiei Majore, Greco-Catolice de Blaj, cardinalului Lucian Mureșan, familiei episcopului Alexandru Mesian, episcopilor greco-catolici români, preoților uniți și credincioșilor lugojeni.

Primul dintre acestea a fost prezentat de Excelența Sa Monseniorul Miguel Maury Buendia, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova, care a transmis două  mesaje din partea Papei Francisc și nunțiaturii.

Au urmat mesajele transmise de  Administrația Prezidențială, Secretariatului pentru Culte, de episcopul auxiliar de Blaj Cristian Crișan, de episcopul auxiliar de Lugoj Ioan Călin Bot, care a prezentat o biografie a episcopului Mesian, iar apoi a vorbit ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului.

În final, după înconjurul catedralei, episcopul Alexandru Mesian a fost condus pe ultimul drum de numeroșii ierarhi, preoți și diaconi, prezenți la funeralii.

leave a reply