Haine contrafăcute, țigări de contrabandă și amenzi de aproape 70.000 de lei la Făget

Polițiștii orașului Făget și cei ai Secției 10 Rurale Făget, împreună cu lucrători din cadrul Registrului Auto Român, reprezentanți ai I.T.M. Timiș, ai D.S.V.S.A și ai Gărzii Forestiere, au desfășurat o acțiune cu efective mărite în zona de competență, vineri, 10 martie, în intervalul orar 8-12, în vederea îmbunătățirii climatului de siguranță civică, creșterii vizibilității elementului polițienesc și diminuării riscului rutier, precum și pentru prevenirea activităților infracționale.

Cu acest prilej, au fost legitimate 290 de persoane, au fost controlate 176 de autovehicule și au fost efectuate 31 de testări cu aparatul etilotest.

Au fost controlați doi agenți de pază și au fost verificați 22 de operatori economici, fiind lăsate 10 invitații de către reprezentanții I.T.M. Timiș.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 69.445 de lei, dintre care 104 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice. Au fost aplicate cinci sancțiuni conform Legii 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, două conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și alte două conform Legii 227/2015, privind Codul Fiscal.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, două permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare.

În urma activităţilor desfaşurate, polițiștii au identificat doi bărbați care dețineau produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, aceștia fiind sancționați contravențional cu suma de 40.000 de lei, conform Legii 227/2015, privind Codul Fiscal. Totodată, au fost ridicate 86 de pachete de țigări (1.720 de țigarete) în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, a fost depistat un bărbat în timp ce oferea spre vânzare în piața agroalimentară din Făget mai multe obiecte vestimentare (șepci) susceptibile a fi contrafăcute, cu însemne și sigilii ale anumitor mărci.

A fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație a unor produse purtând o marca identică sau similară cu o marcă  înregistrată pentru produse identice sau similare”, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 30 de articole vestimentare.

leave a reply