Banner Mobilier Magazin BIG Mag

CLUB ROTAKIDS ȘI LA LUGOJ

La Lugoj s-au pus bazele unui Club Rotakids, cea mai tânără ramură a familiei Rotary. Evenimentul a avut loc sâmbătă la inițiativa președintelui Rotary Club Lugoj, Dan Cliciovan, fiind găzduit de Universitatea Europeană ”Drăgan”, unde au participat atât copiii interesați cât și părinții acestora, care au aflat ce presupune statutul de membru al Rotakids.

Dan Cliciovan, președinte Rotary Club Lugoj:

Acest club se va înființa propriu-zis în câteva luni, nu putem estima. Noi, în primul rând trebuie să facem dovada că știm să ne implicăm în activitățile comunității locale, că știm să ne implicăm în a ajuta comunitatea locală și apoi, după ce am dovedit că outem face aceste activități de tip rotarian, atunci vom primi cartarea clubului

Cei prezenți s-au bucurat să îi aibă alături pe cei de la Rotakids Timișoara, mentorii și ”nașii” proiectului de la Lugoj. Aceștia le-au povestit copiilor lugojeni despre proiectele lor și le-au dezvăluit care este angajamentul unui membru rotakids.

Promit să fiu corect cu toată lumea, să servesc comunitatea mea, să arăt respect celorlalți, a servi mai presus de sine

Clubul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani, care pot deveni membri prin votul membrilor fondatori.

Dan Cliciovan, președinte Rotary Club Lugoj:

Cei care au venit astăzi au șansa de a deveni membri fondatori ai clubului, dar pe viitor cei care vor dori să facă parte din club, vor fi votați de către ceilalți și va trebui să fie un vot în unanimitate. Ei sunt în primul rând prieteni și dacă există copii sau alți membri aspiranți care nu vor fi doriți în club, nu vor face parte. Este un club al prieteniei

Obiectivul pricipal al Rotakids este acela de a educa și îndruma copiii în vederea înțelegerii conceptelor de serviciu pentru comunitate, voluntariat și valori cetățenești. Întâlnirile Rotakids Lugoj vor avea loc bilunar, în incinta Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu”, iar copiii pot deveni membri numai cu acordul părinților.

 

leave a reply