Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu
Mobila de Caliate

Știri

Cartelele telefonice s-ar putea cumpăra doar cu buletinul!

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a vorbit marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre faptul că are drept prioritate un proiect care să prevadă interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără prezentarea unui buletin de identitate.

„Pornind de la faptul că ieri a fost printr-un telefon, din nou amenințare cu bomba la Curtea de Apel București și s-a dat peste cap toată activitatea de acolo, să luăm foarte în serios reanalizarea soluției referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin”, a spus marți Stelian Ion.

Conform acestuia, tot mai mulți oameni certați cu legea se folosesc de acest lucru. Ministrul Justiției susține că acest subiect se găsește pe lista lui de priorități

„Este o chestiune pe care ar trebui să o gândim foarte atent și o să propun această chestiune, pentru că din păcate sunt tot mai multe situații în care oameni certați cu legea se folosesc de acest mijloc, se ajunge iată la tragedii.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Și amintesc și de cazul Caracal, când a fost și atunci o situație și iată că nu s-a rezolvat nici până acum. Este un subiect pe care îl am pe agendă printre priorități”, a mai declarat ministrul.

Ministrul Justiției, despre raportul MCV

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a comentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, concluziile ultimului raport MCV publicat de Comisia Europeană.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Ion susține că raportul este scris într-o notă pozitivă, deși nu a fost ridicată monitorizarea pe Justiție. Ministrul Justiției arată că obiectivul României este în continuare ridicarea MCV și susține că nodul gordian este legea prin care se propune desființarea SIIJ.

”Din octombrie 2019 nu am mai avut un astfel de raport – au fost monitorizate toate mișcările noastre în plan legislativ. Nota în care e scris raportul e una pozitivă. Se remarcă progresele și suntem încurajați să mergem pe acestă linie. Stabilim clar că România are ca obiectiv ideea de a ridica cât mai curând MCV.

colanti dama Magazin BIG MagCâteva chestiuni punctuale: Desființarea SIIJ – CE apreciază proiectul propus de Guvern și trimis Parlamentului. Nu se referă la necesitatea impunerii unor garanții suplimentare odată cu desființarea SIIJ.

În urma deciziei CJUE din 18 mai, deja instanțele noastre au început să dea anumite soluții potrivit cărora înființarea SIIJ nu se justifică Chestiunile acestea implică implicații pe viitor. Nu ne putem aștepta de la CJUE să ne rezolve aceste probleme. E foarte important ca politicienii să găsim soluția pentru desființarea grabnică a SIIJ.”, a declarat ministrul Justiției.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Fier vechi lugoj Bratu Metal

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Bărbatul care a ucis un migrant și a rănit un altul, în urma unui scandal izbucnit la Timișoara, a fugit din țară și este...

Știri

Toate cărțile de identitate din Uniunea Europeană, inclusiv România, se vor schimba, iar acestea vor include mai multe elemente de securitate. De schimbarea buletinelor de...

Știri

Ministrul Justiţiei a anunţat că procedura de selecţie pentru conducerea DNA a fost încheiată. Într-un comunicat de presă, s-a anunţat că nu se va...

Știri

O delegaţie a misiunii pentru evaluarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) va veni la Bucureşti în perioada 14-16 martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader,...