Campania Lugojul Pedalează aniversează 11 ani

”Pentru prima dată în oraşul bicicletelor există o campanie oficială care încurajează lugojenii să circule pe două roţi”, titra ziarul Redeşteptarea într-o ediție din anul 2012.

De atunci au trecut 11 ani în care campania Lugojul Pedalează a reuşit să ofere comunităţii lugojene ocazia de a face mişcare în grup organizat, dar şi să se implice în diferite acţiuni sociale alături de instituţii, şcoli şi firme din municipiu.

Aniversarea a 11 ani de existență a campaniei care invită la mișcare are loc duminică, 20 august, de la ora 16, punctul de întâlnire fiind platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj. Sunt așteptați să participe cât mai mulți lugojeni, de toate vârstele. Participanții vor porni să pedaleze o tură prin oraș, fiind recompensați cu numeroase premii.

”În doar trei ani de la înființarea campaniei am împărțit 9000 de numere de biciclete cu sigla Lugojul Pedalează. După cinci ani am dorit să evoluăm și să ne extindem la nivel județean la nivel județean, astfel că am creat brandul Pedalez o tură, organizând evenimente în Timișoara și chiar în Constanța. Ne-am propus ca în 2023 să organizăm cinci evenimente naționale, iar în 2024 – 20 de evenimente”, a declarat Alexandru Szilagy, inițiatorul proiectului Lugojul Pedalează și președinte al Asociației Puterea Inițiativei.

Recent, lugojeanul a participat la un curs pentru dezvoltare prin planificare strategică pentru ONG-uri.

”Timp de trei zile, am făcut programare strategică pentru următorii cinci ani, iar eu am venit cu proiectul Lugojul Pedalează, împărtășind informații despre cum scriem un proiect de sponsorizare. Noțiunile din curs ne-au învățat să completăm în proporție de 80% din prezentare. Pe această cale fac un apel pentru tinerii care vor sa facă parte din această asociație, astfel încât să readucem Lugojului titulatura de orașul bicicletelor, onorând istoria și imaginea orașului de odinioară”, transmite Alexandru Szilagy.

Pentru detalii la zi despre evenimentul Lugojul Pedalează și eventuale modificări în program, lugojenii sunt invitați să urmărească paginile de Facebook ”Lugojul Pedalează” și ”Pedalez o tură”.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply