Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Victorie! CSM Lugoj s-a impus în fața vicecampioanei CSM Târgoviște

Sala Sporturilor ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj s-a umplut din nou sâmbătă 11 martie, de la ora 18,30, cu ocazia ultimei etape a Diviziei A1 de volei, la întâlnirea dintre formația locală CSM (locul 5 în clasament) și CSM Târgoviște (vicecampioană și ocupantă a locului doi în clasament).

Deși s-a desfășurat în cadrul campionatului intern, partida dintre CSM Lugoj (finalista CEV Challenge Cup) și CSM Târgoviște (semifinalistă CEV Cup) a fost într-adevăr una de nivel european atât din punct de vedere al spectacolului voleibalistic, cât și din cel al răsturnărilor de scor.

Astfel, echipa gazdă a început ezitant partida fiind permanent condusă de oaspete, care au și câștigat destul de ușor primul set, cu 15-25.

Încurajate puternic de numerosul public spectator, lugojencele au câștigat, la mare luptă, setul doi, cu 25-23, egalând scorul pe tabela de marcaj, 1-1.

A urmat replica echipei din Târgoviște, care s-a impus, cu același scor, 25-23, preluând conducerea cu 2-1 la seturi.

Voleibalistele lugojene au revenit la cârma jocului, după ce și-au adjudecat mai ușor al patrulea set, cu 25-17, egalând scorul, 2-2.

Setul decisiv a fost la fel de echilibrat ca și primele patru, iar în final CSM Lugoj s-a impus cu 15-10, câștigând meritat o partidă spectaculoasă și viu disputată, după o oră și jumătate de joc.

A fost cea de-a 14-a victorie a formației lugojene, în ediția 2022-2023 a campionatului.

În urma acestui rezultat CSM Lugoj a rămas în comtinuare pe locul 5 în clasament cu 42 de puncte (din 19 meciuri), după CSM Volei Alba Blaj – 51puncte (20 meciuri), CSM Târgoviște – 46 puncte (20 meciuri), Rapid București – 43 puncte (19 meciuri) și Dinamo București – 43 puncte (20 meciuri).

Disputata întâlnire a fost utilă ambelor echipe, angrenate în fazele superioare ale cupelor europene, dar mai ales formației lugojene, care miercuri, 15 martie, joacă în Italia, la Torino, în prima manșă a finalei CEV Challenge Cup.

La rândul său, la aceeași dată, CSM Târgoviște joacă pe teren propriu, cu CSM Volei Alba Blaj, în prima semifinală a CEV Cup.

leave a reply