Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Tabăra Ortodoxă a Bucuriei a ajuns la cea de a II-a ediție

Peste o sută de copii și tineri, alături de 50 de voluntari au participat luna aceasta la o tabără de vară cu tematică ortodoxă.

Mănăstirea ortodoxă ucraineană ”Sfânta Treime” Pereu (Pr. Dr. Nicolae Danco, inițiatorul taberei) și Parohia ortodoxă română Tapia cu hramul ”Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” (Pr. Cristian Rujoni) au organizat în perioada 17-18 iulie ”Tabăra Ortodoxă a Bucuriei”, Ediția a II-a.

Programul taberei a cuprins activități duhovnicești, precum spovedania și participarea la Dumnezeiasca Liturghie, unde majoritatea copiilor s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos. Copiii au participat la jocuri de autocunoaștere și multe activități didactice recreative și interactive gândite și puse în practică de către voluntarii taberei. Pe lângă pictură religioasă, cei mici au avut parte de drumeții la satul părăsit Pereu și la cetatea Jdioara, de foc de tabără, de chitară și cântece de bucurie.

Copiii s-au bucurat și de prezența Pompierilor, Poliției și Crucii Roșii având șansa să vadă cum se oferă primul-ajutor, cum se stinge un incendiu și cum se circulă corect pe drumurile publice ca pieton. În ultima zi de tabăra copiii au avut parte de o baie binemeritată în râul Nadrăgel din poiana de la poalele cetății Jdioara.

”Mulțumim tuturor celor implicați în acest minunat proiect: Mănăstirii Sfânta Treime Pereu, stareță Monahia Sofronia, și Parohiei Tapia, Pr. Rujoni Cristian, gazdele acestui eveniment dar si parohiilor partenere: Parohia Pădureni, coordonator Pr. Petru Trainoschi, Parohia Jabăr, coordonator Pr. Aurel Ioan Andrieș, și Parohia Sacoșu Mare, coordonator Pr. Răzvan Marinescu. De asemenea, mulțumiri se aduc și Primăriei Criciova, Secției 6 Poliție Găvojdia, Detașamentului de Pompieri Lugoj, Crucii Roșii din Timișoara, domnului Ardelean Adrian, Bucătăriei lui Paul, cu întreaga lui echipă și tuturor celor implicați. Vă așteptăm să participați și anul viitor la această frumoasă tabară și desigur invităm și alte parohii să se alăture acestui proiect duhovnicesc-educativ pentru a aduce bucurie în inimile copiilor și pentru a le crea amintiri plăcute în curtea Casei lui Dumnezeu”, transmit organizatorii.

Au participat la tabără 130 de copii cu vârste cuprinse între 5-17 ani din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad, Sibiu precum și din Italia și Slovacia. De asemenea, au participat și 50 de voluntari, printre care s-au numărat preoți, profesori, studenți, psihologi, absolvenți de Teologie și părinți.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply