Sosesc stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice la Lugoj

Transportul ”verde” devine o realitate atât în Lugoj, cât și pe rutele ce leagă municipiul nostru de comunele învecinate Coștei, Găvojdia și Victor Vlad Delamarina.
În cursul acestei săptămâni, spune primarul ales Claudiu Buciu, sunt așteptate să sosească și stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice destinate transportului urban la Lugoj.

”Am obținut finanțare pentru programul cu autobuze și microbuze electrice pentru rutele școlare, spre Găvojdia și Victor Vlad Delamarina. Autobuze nu mai sunt disponibile, dar vom primi patru microbuze, cu capacitatea de 11 + 1 locuri. Pentru proiectul împreună cu Primăria Coștei, avem aprobate cele trei autobuze lungi. Este vorba numai despre vehicule electrice, doar pentru acestea se acordă finanțări”, spune primarul ales, Claudiu Buciu.

De joi, 9 martie, sunt așteptate să sosească stațiile de încărcare pentru cele nouă autobuze urbane cu capacitate de 52 de locuri destinate Lugojului, adaugă Buciu. Este vorba despre nouă stații de încărcare lentă, pe timpul nopții și alte trei stații de încărcare rapidă, care vor fi amplaste pe traseu, la Tirol, pe str. Buziașului și str. Timișoarei.

Deocamdată, o primă soluție pentru depozitarea acestora este la bazar.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply