Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Şeful ANAF, Ionuţ Mişa, întâlnire cu Liviu Dragnea pe tema declaraţiei unice

Şeful ANAF, Ionuţ Mişa, a declarat marţi, după o discuţie de aproximativ o oră în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, că au discutat aspecte tehnice legate de declaraţia unică.

Întrebat ce schimbări s-au decis cu privire la formularul unic, el a spus: “La nivelul formularului unic, din câte ştiţi, e o decizie pe care o ia ministrul prin Direcţia de Legislaţie. ANAF este cel care trebuie să pună practică toate aceste decizii şi acest formular şi să se asigure că nu există probleme la funcţionalitate, la declarare, la numărul de contribuabili”.

Forma finală a declaraţiei unice a fost definitivată, iar formularul care va permite plata online va apărea în 16 mai, a declarat la finalul lunii martie ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
Declaraţia unică, care va comasa şapte declaraţii, între care şi Formularul 600, va simplifica procedurile în cazul persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS.

Ministrul a spus că, până la finalul anului, Fiscul vrea să facă şi o aplicaţie care va permite plata contribuţiilor de pe dispozitivele mobile.

sursa: romaniatv.net

leave a reply