Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Se caută specialişti pentru planificarea urbană a municipiului

Primăria Municipiului Lugoj a lansat licitaţia pentru selectarea operatorului economic care va elabora și actualiza documentele de amenajare a teritoriului și de planificare urbană la nivelul orașului, celebrul PUG al orașului.

Actualul Plan de Urbanism General a fost aprobat în 1999, iar valabilitatea lui tot fost prelungită prin hotărâre de Consiliul local, deși nu mai corespundea realității actuale.

Planul de Urbanism General (PUG-ul) este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a localităţilor ce compun unitatea teritorial-administrativă de bază. Având în vedere faptul că Planul Urbanistic General al Municipiului Lugoj este expirat, reprezentanții administrației publice locale au reușit să obțină o fiananțare prin PNRR pentru elaborarea unui nou PUG. Totodată au obținut fonduri necesare pentru actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

”Săptămâna trecută, docu­mentația în vederea achiziției a fost încărcată pe SICAP. Termenul limită de depunere a ofertelor este 22 martie. Valoarea estimată a achiziției este în jur de 770.000 lei fără TVA, iar durata de prestare a serviciilor de elaborare a noului plan de urbanism general este de 22 de luni”, a explicat primarul interimar Bogdan Blidariu.

Pentru proiectul de la Lugoj, Primăria Lugoj are la dispoziție suma de 772.863,90 lei.

Foto: Marius Daba
sursa: redesteptarea.ro

leave a reply