Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Diverse

Schelet descoperit pe o insulă în Pacific, confirmat ca aparţinând „cel mai probabil” aviatoarei Amelia Earhart

Un schelet descoperit în 1940 pe insula Nikumaroro din Pacific aparţine „cel mai probabil” aviatoarei Amelia Earhart, dispărută în 1937, potrivit rezultatelor unui nou studiu realizat în SUA.

Prima femeie din lume care a traversat Oceanul Atlantic la comanda unui avion, în 1932, Amelia Earhart a dorit, în 1937, să facă înconjurul lumii. Aviatoarea americană zbura în apropiere de Ecuator atunci când a dispărut fără urmă, alături de navigatorul ei de bord, Fred Noonan. Amelia Earhart avea pe atunci vârsta de 39 de ani.

Ceea ce s-a întâmplat cu cei doi piloţi şi cu avionul lor bimotor a rămas până în zilele noastre unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei mondiale.

În decadele care au urmat, au circulat numeroase teorii ale conspiraţiei şi au fost făcute numeroase supoziţii, inclusiv aceea că aviatoarea a fost capturată şi ţinută prizonieră de japonezi.

Totuşi, noul studiu, realizat de profesorul Richard L. Jantz, de la Universitatea din Tennessee, a concluzionat că un schelet descoperit pe insula Nikumaroro, la trei ani după dispariţia aviatoarei, îi aparţine, potrivit The Washington Post.

Un studiu anterior, din anii 1940, stabilise că oasele nu aparţin lui Earhart, ci unui bărbat.

Amelia Earhart a dat ultimul semn de viaţă pe 2 iulie 1937, în ultima etapă a zborului ei, între Noua Guinee şi California. O teorie acceptată este că aviatoarea şi însoţitorul ei au murit când avionul s-a prăbuşit în apropiere de Howland Island, în Oceanul Pacific, din cauza unei vizibilităţi proaste şi lipsei de carburant. În ultimul său mesaj, Earhart spunea că nu poate găsi insula şi că nu mai are combustibil.

Zona a fost cercetată atunci timp de mai multe săptămâni de marina americană, dar avionul nu a fost descoperit niciodată, iar Earhart a fost declarată decedată în 1939.

sursa: mediafax

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Una din cele mai renumite zone de agrement din județul Timiș – Insula din Cotu Mic, din mijlocul municipiului Lugoj – va fi redeschisă...

Publicitate bestvalue.eu