Pompierii solicitați să intervină la două incendii în Ohaba Forgaci și Șuștra

Pompierii lugojeni, dar și cei din Buziaș, Recaș și Topolovățu Mare au fost solicitați, în seara zilei de 15 martie, în jurul orelor 19 să intervină pentru stingerea a două incendii produse la imobile din Șuștra și Ohaba Forgaci.

La primul, la orele 18,45, au fost alertate de urgență Punctul de Lucru Topolovățu Mare și Stația de Pompieri Buziaș și trimiși la locul intervenției din Șuștra șase subofițeri și un ofițer cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ.

În sprijin au intervenit și pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Recaș. La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului locuinței, pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați. În urma incendiului au fost afectați și pereții unei încăperi. Incendiul s-a produs ca urmare a utilizării coșului de fum deteriorat și necurățat.

La ora 19.08 pompierii fost anunțați prin apel 112 despre producerea unui incendiu la un coș de fum în localitatea Ohaba-Forgaci.

De urgență s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul s-a manifestat la nivelul coșului de fum. În urma incendiului a ars funiginea din interiorul acestuia. Incendiul s-a produs ca urmare a scânteilor provenite din coșul de fum necurățat.

”Vă reamintim câteva măsuri esențiale pentru a reduce riscul producerii incendiilor la locuințe: verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le și curățați-le periodic; evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verificări periodice ale acestora; nu alimentați mai mulți consumatori electrici din același prelungitor (aceeași priză) în același timp; nu utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului; evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile; izolați sursa de căldură față de podea și pereții din încăpere. În eventualitatea producerii unei situații de urgență, solicitați intervenția pompierilor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, transmit cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

leave a reply