Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Peste 1900 de lugojeni au apelat la noul sistem de vaccinare antigripală

Începând cu acest an, sistemul de vaccinare antigripală s-a modificat. Direcția de Sănătate Publică nu se mai ocupă de distribuția vaccinurilor, ca până acum. Vaccinurile se ridică din farmacii, pe baza prescripției medicilor de familie, care se ocupă și de administrarea acestora.


La acest moment, vaccinurile antigripale se găsesc în farmaciile lugojene.

”Vaccinul antigripal este compensat 100% pentru următoarele categorii de asiguraţi: minorii cu vârsta de peste șase luni; gravide; persoane între 19 și 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații: boli cronice cardio-vasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, boli metabolice, oncologice, autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală; persoane peste 65 de ani; personal medico – sanitar și auxiliar. Persoanele cu vârsta mai mare de 45 ani și mai mică de 65 ani, fără boli cronice, care doresc să se imunizeze, beneficiază de un regim de compensare 50%”, declara în luna octombrie Directorul CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu.

Macheta Mobila Magazin Big MagConform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică, situația vaccinărilor antigripale la Lugoj, este următoarea: 1307 persoane vaccinate în luna octombrie și 598 de persoane vaccinate până în acest moment, în luna noiembrie. În total, în intervalul 1 oc­tombrie – 28 noiembrie, s-au vaccinat 1905 lugojeni.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply