Multiplul campion național Daniel Ritter va reprezenta Lugojul la Campionatul European de lupte

Un luptător lugojean, de la stilul libere, având dublă legitimare CSȘ-CSM Lugoj, va participa în această săptămână la Campionatul European pentru nivelul de vârstă U 23.

Competiția, programată între 13 și 19 martie, este găzduită de Sala Polivalentă din București.

Municipiul de pe Timiș va fi reprezentat de multiplul campion național și medaliat, Daniel Ritter (n. 2003), crescut și format la Clubul Sportiv Școlar Lugoj.

Antrenamentele și pregătirea au fost coordonate de Valentin Cimponeriu și Ionuț Eneșca.

Luptătorul este înscris la categoria 61 kg și va evolua pe saltea, pentru partidele oficiale, începând de vineri, 17 martie, în prima zi rezervată băieților de la libere.

Luni, 13 martie, marți, 14 martie și miercuri, 15 martie, vor intra pe saltea luptătorii de la stilul clasic (greco-romane).

Miercuri ,15 martie, joi, 16 martie și vineri, 17 martie, vor lupta pe saltea fetele.

Vineri,17 martie, sâmbătă, 18 martie și duminică, 19 martie se vor lupta pentru medalii practicanții stilului libere.

“Chiar dacă Daniel Ritter se află în ultimul an de juniori, sper să se ridice la nivelul competiției și să reușească o evoluție cât mai bună. Este unul dintre sportivii cei mai buni, de la secția de lupte libere, care a obținut de-a lungul anilor mai multe titluri naționale și medalii la Cupa României”, a precizat antrenorul Valentin Cimponeriu.

Anul trecut, Ritter a cucerit titlul național, la nivelul de vârstă U 23 și medalia de aur, la Cupa României, iar în 2021 a obținut titlul de campion național la juniori.

De asemenea, Daniel mai deține și titlul național la cadeți.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply