Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Lugojul primește banii pentru spitalul nou!

Contractul de finațare, semnat la Timişoara

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, va face o vizită la Timișoara, joi, 30 martie, prilej cu care va semna contractul de finanțare pentru construirea noului spital din Lugoj.

Pentru realizarea acestui proiect Primăriei Lugoj i-a fost aprobată, prin PNRR, o sumă de circa 150.000 de euro, cei mai mulți bani alocați vreodată municipiului de pe Timiș, care, după semnarea contractului, vor ajunge, curând, în bugetul local.

Macheta Mobila Magazin Big MagLa semnarea acestui contract de finanțare va participa inițiatorul proiectului, primarul ales Claudiu Buciu, împreună cu primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, viceprimarul Adrian Serendan, precum și alți membri ai echipei de proiect, care au contribuit la aprobarea acestei finanțări istorice.

Contractul de finanțare va fi semnat de primarul interimar Bogdan Blidariu, deoarece încă nu s-a încheiat procesul lui Claudiu Buciu cu Prefectura Timiș pentru ordinul prin care a fost demis din funcția de primar, dar Buciu va coordona în continuare implementarea proiectului.

Proiectul a fost depus în 16 decembrie 2022, iar la începutul acestui an a primit aprobarea de finanțare, prin PNRR, Lugojul fiind singurul oraș din țară, ce nu este reședință de județ, care a primit finanțare pentru construirea unui nou spital. Conform proiectului, doar două imobile ale actualului spital, respectiv clădirea principală (C1) și clădirea secției de psihiatrie (C9), vor fi păstrate.

Clădirea principală (C1) va fi modernizată, alături de construirea unui corp nou de clădire în spatele acesteia, dar și a unui corp de legătură, între cele două clădiri.

Suprafața totală desfăș­urată a viitoarelor construcții va fi de 59.310,5 metri pătrați, amprenta la sol fiind de 15.685 mp. Construcțiile vor fi prevăzute cu 167 de parcări, din care 57 subterane.

După ce banii vor ajunge în contul primăriei, administrația lugojeană va scoate la licitație lucrările de construcție, iar acestea vor începe cel târziu în toamnă, urmând ca noul spital să fie finalizat în cursul anului 2027.

FOTO VIDEO DJ NUNTA si BOTEZ

leave a reply