Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
answear.ro

Administrație

[FOTO] La Coșteiu, se va construi un bazin de înot la cele mai înalte standarde.

Edilii comunei Coșteiu au aprobat în ședința extraordinară din 29 iulie încredințarea către Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice și Administratiei (MDLPA), prin Compania Națională de Investiții (CNI), a unui teren unde va fi construit un bazin de înot care va putea fi utilizat atât în scop didactic, cât și de agrement.
Locația este pe strada Bujorilor nr. 748 și are o suprafață de 5.272 de metri pătrați.

”La baza conceptului clădirii propuse prin proiect de catre MDLPA prin CNI, a stat la bază generarea unei cantități cât mai mare de energie din surse regenerabile, dar și un impact cat mai mic pentru mediu atât pentru perioada de execuție, cât mai ales pentru perioada de exploatare. Acest lucru se oglindește în toate soluțiile adoptate, pornind de la aspectul clădiri și până la detalii de interior. Spre exemplu, acoperișul clădirii este plan, înclinat față de orizontală, și decentrat, pentru a oferi o suprafață cât mai mare pe care să se poata așeza, în mod sustenabil, cât mai multe panouri, termice și fotovoltaice. Clădirea va fi tot timpul amplasată astfel încât acoperișul să fie orientat către sud, pentru a putea beneficia de aportul maxim al soarelui. Terenurile ce vor fi puse la dispoziție trebuie să asigure această posibilitate, altfel consumurile de energie vor crește semnificativ”, a transmis Compania Națională de Investiții.

Noul bazin de înot va avea o lungime de 25 metri, o lățime 15,4 metri, va fi prevăzut cu șase culoare și va avea o adâncime de 1,8 m. Spre deosebire de vechiul proiect tip pentru bazine de înot acesta va beneficia în zona etajului și de gradene pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, dar și vestiare pentru public diferențiate pe sexe și vestiare pentru antrenori. O altă diferență între vechiul proiect tip pentru bazine didactice și noul proiect este faptul că au fost prevăzute 40 de locuri de parcare, din care patru pentru persoane cu dizabilități și două pentru microbuze.

Pereții piscinei  vor fi realizați din elemente metalice protejate, iar culoarele de înot vor avea lățimea de cel puțin 2,5 metru cu două spații de cel puțin 0,20 metri în exteriorul primului și ultimului culoar, în timp ce plajele piscinei vor avea lățimea de aproximativ de șapte metri.

Vestiarele vor fi dimensionate pentru un număr maxim de ocupare de 50 de personae pe oră. Amplasamentul va fi prevăzut și cu un cabinet medical și un spațiu pentru cronometrare.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Proiectul a luat în considerare două posibilități de generare a energiei termice și anume cu ajutorul centralelor termice pe gaz și a centralelor termice pe biomasă.
Centralele și toate echipamentele suplimentare sunt dimensionate în consecință cu normele în vigoare și amplasate astfel încât să ocupe un spațiu cât mai limitat.

Încălzirea spațiilor interioare este gândită a se realiza prin intermediul pardoselii, acest mod fiind unul atât economic cât și unul care oferă un confort termic sporit, mai ales având în vedere specificul clădirii și a faptului că într-o mare măsură a timpului utilizatorii sunt desculți și ar putea resimți temperatura rece a pardoselii.

Pentru eficientizarea cât mai mare a consumurilor de energie pe acoperișul clădirii, care este amplasat către sud, se vor amplasa panouri solare. Ele vor permite coborârea semnificativă a consumului de gaz sau biomasă în perioada însorită a anului.

Clădirea va fi prevăzută și cu o centrală de tartare a aerului (CTA) care se va amplasa în exterior atât din considerente de spațiu (subsolul fiind unul limitat în plan din cauza piscinei), cât și din considerente economice, măsurile necesare amplasării CTA-ului în exterior fiind semnificativ mai mici.

Proiectul prevede și un sistem de acumulator de căldura (puffer), utilizat pentru a crește randamentul sistemului de încălzire, prin stocarea unei cantități din agentul termic utilizat și eliberarea acestuia treptat utilizatorilor, în funcție de necesități.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Iluminatul artificial interior se va realiza cu corpuri de iluminat echipate cu sursa LED.

Parcarea propusă prin proiect va fi, de asemenea, iluminată cu un sistem de stâlpi de iluminat eficienți din punct de vedere energetic.

Corpurile de iluminat de siguranță pentru evacuare vor fi echipate cu acumulator propriu si invertor, cu autonomie de două ore.

De asemenea, prin proiect se va propune și prevederea unui generator electric care să poată prelua necesarul de energie electrică în momentele în care sunt întreruperi de la rețea pentru ca activitatea să se poată desfășura în continuare și, de asemenea, pentru ca energia termică a apei să nu se piardă în perioada în care centralele termice nu ar mai putea funcționa.

Noul bazin respecta prevederile regulamentului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pentru omologarea bazinelor din categoria Bazine Didactice.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Pentru această investiție, aleșii locali vor trebui să finanțeze din bugetul local la utilități și mentenanța, precum și să mențină destinația obiectivului pentru cel puțin 15 ani de la finalizarea lucrărilor.

sursa: redesteptarea.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Echipele vor avea cinci puncte de întâlnire, atât la Timișoara cât și în zonele rurale ale județului Timiș. “Avem locațiile care le-au pus pe...

Știri

În conformitate cu Legea 46 din 2008 și cu prevederile H.G. 715 din 2017, cu modificările și completările ulterioare, Direcția Silvică Timiș, din cadrul...

Știri

În urma inundațiilor care au lovit recent județul Galați, județul Timiș a mobilizat resurse pentru a veni în ajutorul sinistraților și gospodăriilor afectate. Eforturile...

Știri

Ploile s-au intensificat duminică, în vestul țării, unde este în vigoare un Cod galben de precipitații abundente. Aria ploilor s-a mutat în zona de...