Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Kilogramul de porc viu pentru sacrificare între 14 şi 16 lei

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, astfel că locuitorii din estul judeţului au început deja să-şi cumpere porci, care conform tradiţiei trebuie sacrificaţi până la Crăciun.
Preţurile sunt mari în opinia cumpărătorilor și mici în cea a vânzătorilor. Cert e că se discută în momentul achiziţionării. Dacă până nu demult preţurile erau oarecum scăzute, 12 – 13 lei/kg, acum ele au început să crească, odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă.

haine de craciun copii femei barbatiÎn prezent, ele pornesc de la 14 lei pe kilogram şi pot ajunge chiar şi la 16 lei, în funcție de ”darea de mână” a cumpărătorului. Cert e că piața e plină de oferte, astfel că, pentru a nu rămâne cu godacii în gospodărie, vânzătorii sunt dispuși la negocieri.

”Am de vânzare patru porci, care până de Crăciun se fac la 120 – 130 de kilograme. Vor fi exact cum trebuie, nici prea mari, dar nici prea mici. E mult de lucru, iar preţurile de-acum nu acoperă munca depusă pentru creşterea lor. Eu cer 15 lei pe kilogram, dar dacă văd că omul e hotărât, mai negociem ceva”, ne-a declarat un gospodar din comuna Bârna.

Chiar dacă în ultimii ani mulţi gospodari au renunţat să mai crească pentru vânzare astfel de animale, în general, efectivele înregistrate acoperă necesarul pieţei în zona Lugoj – Făget. Acestea se ridică la peste 13.000 de râmătoare.
Cea mai bogată este partea care cuprinde orașul Făget și comunele Balinţ, Bârna, Boldur, Coştei, Darova, Bethausen, Ohaba Lungă, Mănăştiur, Dumbrava, Margina, Tomeşti, Curtea, Pietroasa, Criciova, Găvojdia, Fârdea, Victor Vlad Delamarina, Nădrag şi Ştiuca.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply