Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Jean-Paul Gaultier a anunțat că parada haute couture de la Săptămâna Modei Paris va fi ultima

Designerul şi-a asigurat fanii că se va îndrepta spre alte proiecte creative

Jean-Paul Gaultier

Designerul Jean-Paul Gaultier, „copilul teribil al modei franceze”, a anunțat că prezentarea colecţiei haute couture programată pe 22 ianuarie, la Paris, va fi ultima din cariera sa de 50 de ani, dar şi-a asigurat fanii că se va îndrepta spre alte proiecte creative, transmite publicația „The Guardian”.

Deși brandul de modă haute couture și parfumuri va continua să existe,

Gaultier renunță la a mai crea haine, a anunțat acesta într-un clip publicat vineri pe Twitter.

Ultima defilare haute couture marca Jean-Paul Gaultier este programată în cadrul Săptămânii modei de la Paris, care are loc în perioada 14 – 23 ianuarie.

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanţi creatori care activează în industria de modă franceză, a deschis afacerea care îi poartă numele la începutul anilor 1980.

Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în oraşul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor.

Jean-Paul Gaultier şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor ’80, fiind considerat de altfel, mult timp, „băiatul rău” din moda franceză. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna (printre care celebrul sutien purtat de aceasta în timpul turneului ”Blonde Ambition”, din anii ’90), Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul „Al cincilea element”, regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

Jean-Paul Gaultier a anunţat în septembrie 2014 că va renunţa la colecţiile prêt-à-porter şi se va concentra pe haute couture, parfumuri şi colaborări cu alţi reprezentanţi din industria modei.

sursa: tvr.ro

leave a reply