Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Închis pentru demolare! Bătrâna pasarelă CFR va fi pusă la pământ şi reconstruită în totalitate

Singura pasarelă pietonală peste calea ferată de pe raza Lugojului a fost închisă, urmând ca ea să fie demolată şi apoi reconstruită.
Aflată de mai mulţi ani în atenția autorităţilor lugojene, pasarela pietonală de lângă gara CFR va intra într-un final în reabilitare.

Mai exact vorbim despre o reconstrucţie, după ce podul pietonal  aflat în imediata apropiere a gării va fi demolat în următoarele zile, urmând ca în locul lui să fie ridicată o altă construcţie, modernă, care va fi dotată şi cu lifturi pentru fiecare peron.

Conform planului, întreaga zona a gării, inclusiv staţia CFR, va fi reabilitată. Locuitorii din acea zonă a oraşului au atras atenţia de mai multe ori asupra stării de degradare a Pasarelei CFR, însă până acum nici una dintre administraţiile oraşului nu au reuşit să o repare. Acest lucru şi pentru că regimul ei juridic nu a fost foarte clar în ceea ce priveşte proprietarul, ea fiind pasată între administraţia lugojeană şi regionala CFR.

Ultima încercare de reabilitare a fost în anul 2019, când Primăria Lugoj anunţa că a alocat banii necesari, dar lucrările nu au început niciodată. Acum însă pasarela pietonală de la gară este inclusă în proiectul de modernizare a caii ferate Lugoj – Timişoara şi astfel are şansa de a fi refăcută de la zero.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply