Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Începe Festivalul Internațional de Teatru Fest Team Art, la Lugoj

Casa de Cultură ”Traian Grozăvescu” organizează în perioada 25 – 29 octombrie ediția jubiliară, a XV-a, a Festivalului Internațional de Teatru Fest Team Art.
Această ediție a festivalului va fi una inedită, plină de surprize, cu activități diverse și invitați speciali – asigură conducerea Casei de Cultură ”Traian Grozăvescu”.
Vom primi vizita trupelor de teatru din Perigiali Corint – Grecia și Vârșeț – Serbia, orașe înfrățite cu Lugojul, și de asemenea a unor colective din țară, din Brașov, Caracal, Mediaș, Medgidia, Roman, precum și trupa de teatru privat Tu și Eu din Lugoj.

În deschiderea festivalului, actorii Teatrului ”Traian Grozăvescu” vor susține spectacolul cu piesa ”Doctor fără voie” de Moliere, în memoria colegului Constantin Ilie, trecut la cele veșnice.

”Pentru prima dată în cadrul festivalului, vom avea implicate toate cele patru secții aparținătoare Casei de Cultură Traian Grozăvescu din Lugoj, și anume trupa de teatru Traian Grozăvescu, Ansamblul Folcloric Lugojana, Corul Ion Vidu și cenaclul literar Anotimpuri, care vor desfășura acțiuni în domeniile specifice. Vom avea ca parteneri în cadrul acestui festival și nu numai, Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care vor bucura publicul nostru cu spectacole de teatru și work-shopuri dedicate sudenților lugojeni și participanților la festival. Totodată, avem privilegiul de a conlucra cu Elena Ivanca, actriță la Teatrul Național din Cluj și profesor la Academia de Muzică George Dima, care va susține un spectacol teatral și un atelier cu tema Corp, text, voce – metode de explorare”, spune Ilie Petrovici, directorul Casei de Cultură ”Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Pe parcursul festivalului, vor mai avea loc intermezzo-uri muzicale, susținute de către muzicienii Asociației Scena Muzicală, în cadrul proiectului Marea Muzică, două lansări de carte, precum și expoziții de pictură.
Momentul inaugural de miercuri, 25 octombrie, va cuprinde de la ora 18.00 – un recital instrumental al Cvartetului ”Resonance Ensemble”.
Moderator: Cristian Rudic. La ora 19.00 – Festivitatea de începere a festivalului va fi deschisă cu un moment poetic: Maria Voronca, după care va fi proiectat filmul ”In memoriam Constantin Ilie – Zamă” la ora 19.30 – Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” al Casei de Cultură ”Traian Grozăvescu” Lugoj va prezenta

comedia ”Doctor fără voie”, de Moliere.
Regia: Maria Voronca. Vom reveni în ediția viitoare cu programul celorlalte zile.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply