Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Gratuit, la Free Amely! Campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și caini

Sfârșitul lunii iulie aduce în atenția lugojenilor o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din municipiu sau din localitățile învecinate.

Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.

Campania este programată pentru zilele de 22 și 23 iulie, la Adăpostul de câini al Asociației Free Amely 2007, situat între satele Tapia și Măguri.

Sponsor al acțiunii este Asociația Halona for Dogs e.V, Germania, iar echipa medicală va fi coordonată de dr. Darius Terheș. Va participa și dr. Simon Cubin, alături de alți voluntari.

Programările se pot face la numerele de telefon 0731/973866 sau 0726/692964.

Este important de reținut că în ziua cu programarea pentru sterilizare/castrare nu trebuie să li se dea mâncare câinilor și pisicilor care vor fi aduse la operat. Animalele care se pot castra, femele și masculi, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni. Femelele care au fătat deja, trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de la fătare, femelele împerecheate deja se pot steriliza.

Pe lângă faptul că reduce numărul de pui nedoriți, sterilizarea este benefică și pentru sănătatea animalului și, nu în ultimul rând, îi scutește pe cetățeni de amenzile pentru câinii nesterilizați, amenzi ce sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply