meia.ro

Fuziune prin absorbție! Două societăți ale administrației locale se unesc pentru eficientizarea serviciului de transport public

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliui Local Lugoj, care va avea loc joi, 28 septembrie, se află un proiect de hotărâre ce privește demararea procedurilor necesare pentru fuziunea prin absorbție dintre societățile Apă – Canal Lugoj S.R.L., în calitate de absorbită, și Transport Local Lugoj S.R.L., în cea de absorbantă, care au ca asociat unic unitatea administrativ-teritorială Municipiul Lugoj.
În referatul pentru susținerea proiectului de hotărâre, al cărui inițiator este viceprimarul interimar Adrian Serendan, se menționează că Meridian 22 S.A. Lugoj, având unic acționar Consiliul Local al Municipiului Lugoj, societate care a asigurat realizarea unor servicii publice de interes local, printre acestea serviciul public de alimentare cu apă și canalizare, serviciul public de transport local, administrarea fondului locativ, din cauza problemelor financiare a intrat în insolvență, iar demersul înființării societății Apă – Canal Lugoj S.R.L. a avut ca scop principal, asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare pe raza unității administrative-teritoriale.
Având în vedere faptul Lugojul se confruntă cu probleme mari în ceea ce privește sistemul public de alimentare cu apa și de canalizare, inclusiv situația Stației de Epurare care a condus la intrarea în insolvență a Meridian 22 S.A. Lugoj, s-a concluzionat faptul că societatea Apă – Canal Lugoj S.R.L. nu va putea să asigure gestionarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, neavând capacitatea de a realiza investițiile majore atât de necesare în infrastructura sistemului.

Luând în considerare faptul că prestarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare  este esențial pentru siguranța populației, s-a stabilit de autoritatea deliberativă ca Lugojul să devină parte integrantă a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa – Canal Timiș, asociație care gestionează serviciul apă-canal pentru peste 90% din localitățile județului Timiș și care are capacitatea tehnică și financiară să depășească situația dificilă, urmând ca serviciul de alimentare cu apa și canalizare al municipiului Lugoj să fie delegat operatorului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa Canal Timiș, Aquatim SA.

Conform motivării, scopul prezentei fuziuni prin absorbție între cele două societăți este acela al eficientizării activității serviciului de transport public local pe raza unității administrativ teritoriale a Lugojului.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply