Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Atenție la gripă și răceală! Virozele respiratorii dau de furcă lugojenilor

Sezonul rece vine la pachet cu problemele de sănătate cauzate de virozele respiratorii. La nivel național, dar și la Lugoj, numărul persoanelor care suferă din cauza gripei, virusului Covid-19 sau din pricina răcelilor este în creștere.
La Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” se prezintă zilnic aproximativ zece adulți și de două ori mai mulți copii cu simptome specifice unei infecții a căilor respiratorii superioare sau inferioare. Fluxul a fost unul mare la finele lunii noiembrie, cu peste 50 de prezentări pe săptămână.

BLUZE HANORACE BARBATI BIG MAG 3Și coronavirusul este încă răspândit în rândul populației municipiului. Potrivit infor­ma­țiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în intervalul 1 – 28 noiembrie au fost înregistrate 14 cazuri de persoane depistate pozitiv cu virusul Covid-19.

De asemenea, pe secția ATI a spitalului lugojean se află doi pacienți cu coronavirus, transferați de la Timișoara în urmă cu aproximativ o săptămână. Răceala, gripa și infecția cu virusul Covid-19 au simptome similare, de aceea devine uneori dificil să se facă o diferență între ele.

Este important ca oamenii să monitorizeze foarte bine evoluția simptomelor și să se adreseze medicului pentru a stabili cu ce fel de problemă se confruntă.

Imbracaminte fetite si baieti Magazin BIG Magsursa: redesteptarea.ro

leave a reply