Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Aproximativ 3.000 de militari în rezervă, chemați la instrucție.

Aproximativ 3.000 de militari în rezervă s-au prezentat, în Timiș și Caraș-Severin, la exercițiul de mobilizare MOBEX TM CS – 23.
Rezerviștii au parcurs mai multe sesiuni de instrucție, pentru a se refamiliariza cu tehnica militară a unităților și au avut sesiuni de tragere în poligon. Scopul exercițiului este de a verifica stadiul pregătirii populației.
Mobilier casa si gradina“O secvență practică de pregătire a rezerviștilor este partea componentă a acestui serviciu MOBEX. Ceea ce ne dorim să realizăm integrarea militarilor rezerviști, care au fost chemați pentru acest exercițiu, cu partea activă, în așa fel încât acestor militari rezerviști să fie aduse la cunoștință noile tactici, tehnice și proceduri, să ia la cunoștință despre tehnica modernă care a intrat în dotarea Armatei României și de asemenea, ne dorim ca aceștia, prin minima instruire pe care astăzi o desfășoară pe parcursul întregii zile, să poată să își îndeplinească la mine misiunile specifice în cadrul subunităților pe care acestea le integrează. Militarii sunt din cadrul Brigăzii 19 Cercetare Supraveghere, este una din brigăzile de frunte din vestul României. Ne mândrim cu acești militari”, spune directorul exercițiului, colonelul Mihai Bălțătescu.
Instruirea rezerviștilor va continua și în cursul zilei de mâine. Activitățile de chemare a cetățenilor cu obligații militare au caracter de rutină și se desfășoară periodic, pe timp de pace, în toate județele, precizează reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

leave a reply