Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Tinerii de până în 35 de ani vor primi 15.000 lei de la stat dacă se căsătoresc

Un proiect de lege depus în Senat, prevede ca tinerii de până în 35 de ani care se căsătoresc să primească un „dar de nuntă” de 15.000 lei. De această sumă vor beneficia și părinții care nasc al treilea copil. Această inițiativă are drept scop creșterea demografică. Tinerii căsătoriți trebuie să aibă nu mai mult de 35 de ani pentru a primi această sumă. Banii reprezintă „prima pentru recunoașterea contribuției aduse națiunii prin căsătorie”.

În plus, după momentul căsătoriei, cei doi vor fi scutiți de impozitul pe salariu, scrie bzi.ro. În cazul în care divorțează în primii cinci ani, aceștia trebuie să returneze banii statului, fiecare în proporție de 50%, în termen de 90 de zile de la pronunțarea divorțului.
Tot 15.000 de lei vor primi și cei care devin părinți pentru a treia oara. Banii reprezintă „prima pentru recunoașterea contribuției aduse națiunii”. Fondurile necesare pentru acordarea acestor sume de bani vor fi asigurate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, potrivit proiectului.

leave a reply