Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Știri

Teodor Brateş, crainicul de la TVR din timpul Revoluţiei, pus oficial sub învinuire

Teodor Brateş, jurnalist la Televiziunea Română, primul crainic al Revoluţiei, a fost pus sub învinuire de către procurorii Parchetului General, din probatoriu reieşind că acesta a fost „principalul factor de diseminare a ştirilor false” şi care a instalat „psihoza teroristă” în rândul populaţiei.

Teodor Brateş a fost în această dimineaţă la Parchetul General pentru a lua la cunoştinţă acuzaţia, dar nu a făcut nicio declaraţie.

Procurorii militari susţin că Teodor Brateş a fost principalul factor de diseminare a ştirilor false cu caracter diversionist. Potrivit acestora, a contribuit în acest fel la instalarea psihozei teroriste care a afectat profund întreaga populaţie a ţării.

Anchetatorii spun că mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militar şi civile, apă otrăvită, clădiri minate, atacuri cu elicoptere şi alte acţiuni de acest gen.

În opinia procurorilor, repetarea acestui gen de dezinformare a dus la numeroase pierderi de vieţi omeneşti, vătămări şi distrugeri în timpul Revoluţiei din 1989.

În cadrul Dosarului Revoluţiei, procurorii au anunţat, pe 18 decembrie 2017, că au înregistrat avansări în anchetă, fiind clarificate împrejurările legate de fuga cuplului Ceauşescu din decembrie 1989, dar şi cele legate de declanşarea şi efectuarea diversiunii militare, aceasta fiind cauza numeroaselor decese.

sursa: romania-actualitati.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Cu ocazia împlinirii a 34 de ani de la victoria Revoluției Române, sub genericul ”Nu avem voie să uităm ziua de 20 Decembrie, zi...

Știri

Timișoara se pregătește să comemoreze 34 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. Primăria anunță că a pregătit un program bogat, pentru...

Știri

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost chemat în această dimineaţă, la DNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect într-un...

Sănătate

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a explicat într-un interviu acordat News.ro cum vor fi folosiţi banii din PNRR în domeniul sănătăţii, la capitolul spitale. Astfel,...

Publicitate bestvalue.eu