Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TEATRUL, ARHIPLIN LA DESCHIDEREA FestTeamArt

Lugojul găzduiește în aceste zile cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”FestTeamArt”. Festivitatea de deschidere a avut loc aseară și s-a bucurat din plin de atenția lugojenilor, sala teatrului Traian Grozăvescu fiind arhiplină, inclusiv la balcon. Deschiderea a făcută de actorul Constantin Ilie, prezentator al acestei manifestări de ”anvergură națională și internațională” la care și-au anunțat prezența 11 trupe de actori din țară și străinătate – Grecia și Italia.

Bienal, la început sau în miez de toamnă Thalia reunește în fața unui public lugojean cu dragoste pentru teatru actori talentați din România și de pretutindeni, creând sărbătoare în această urbe cu străvechi tradiții cultural artistice. Dragi spectatori, vă mulțumim din suflet că sunteți alături de noi în această seară într-un număr atât de mare

La deschiderea festivalului a participat și primarul Francisc Boldea, care a făcut o scurtă istorie a teatrului jucat la Lugoj și a salutat trupele participante, organizatorii și spectatorii.

E o mare bucurie să deschidem această nouă ediție, deschidem o fereastră nouă spre teatru. La Lugoj s-a jucat teatru de 177 de ani. Primul teatru a fost școlar și de atunci, din 1841 încercăm, ceea ce s-a moștenit, să ducem mai departe

Conform tradiției, festivalul a fost deschis cu reprezentația trupei gazdă. Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” din Lugoj a prezentat ”Gaiţele” de Al. Kiriţescu, în regia Mariei Voronca. Dat fiind numărul foarte mare de spectatori, care a depășit practic capacitatea sălii, actorul Constantin Ilie a anunțat că piesa ”Gaițele” va mai jucată încă o dată pe parcursul lunii noiembrie, la odată care va fi ulterior anunțată. Festivalul continuă în această seară cu piesa ”Crimă pe palier” de Ion Băieșu, jucată de trupa Teatrului Popular ”ProActoria” din Mediaș. Cea de-a XIII-a ediție a FestTeamArt se încheie duminică, 28 octombrie.

leave a reply