Banner Mobilier Magazin BIG Mag

“SHARE LOVE”, ARTĂ STRADALĂ PENTRU REFUGIAȚI

Festival inedit în weekend la Timișoara. Regina Damian, o pictoriță originară din Rusia, care s-a stabilit în capitala Banatului și se ocupă de refugiați, a organizat sâmbătă o acțiune în premieră pentru orașul de pe Bega. Adunând câţiva tineri –  refugiaţi, migranţi şi voluntari – pe faleza din spatele Catedralei Mitropolitane, a organizat o acțiune de artă stradală sub numele de „Share Love”, dedicată susținerii celor aflați departe de țara lor.  

Regina Damian- pictor migrant din Rusia

Astăzi avem o acțiune , un festival de artă cu refugiați. Manifestarea de astăzi face parte din cadrul festivalului prin care ne-am propus să fim alături de refugiați și migranți prin artă. Arta nu are limbă de aceea e mai ușor de comunicat. Avem astăzi migranți și refugiați din țări diferite, acțiunea se numește Share Love. Oamenii sunt invitați să lase o inimioară, să scrie ceva de susținere. Avem oameni din Siria, din Italia, din Spania, Macedonia, Turcia, Columbia

Cei care s-au oferit voluntari au devenit pentru câteva minute statui fără vedere şi pe tricouri sau pe brațele acestora, trecătorii erau invitați să deseneze un semn de suport și solidaritate sau să scrie ceva.

leave a reply