PSD și PNL, partide aflate la guvernare, scad în sondaje. AUR câștigă teren

Sondajul INSCOP a fost realizat în luna decembrie, pe un eșantion de cca. 1.100 de respondenți, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer). Datele au fost culese atât înainte, cât și după momentul Schengen.

Graficul INSCOP privind evoluția în sondaje a partidelor politice în perioada 2021-2022 arată că scăderile partidelor la putere sunt însoțite de reveniri ale AUR.

Oferta cizme de dama Magazin BIG MagDe altfel, toate partidele au scăzut față de luna noiembrie, excepție făcând AUR:

În decembrie, PSD înregistra cel mai slab scor din acest an, 31,5% (cotă înregistrată și în septembrie), PNL a ajuns la 20,2% (în scădere de la 20,8%), AUR la 18,1% (în creștere de la 16,1%) și USR la 10,9% (în scădere de la 11,2%).

PSD s-a menținut primul partid în opțiune de vot a cetățenilor, dar a pierdut procente semnificative. AUR a crescut în schimb pe fondul crizelor.

„Graficul realizat arată o evoluție în zig-zag a tuturor partidelor cumva suprapusă această evoluție pe multitudinea de crize care s-au succedat. De regulă, când ne uităm pe grafice se pot vedea niște tendințe destul de clare, dar acum singura tendință este că nu avem o tendință, o predictibilitate”, a declarat pentru HotNews.ro directorul INSCOP, Remus Ștefureac.

Servicii Transmisie LIVE video pe facebook si youtubePuteți citi mai multe pe HotNews.ro.

leave a reply