Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Protestatarii din zona Lugoj au negociat cu subprefectul Sorin Ionescu

Nemulțumirile protestatarilor ajung la Guvern

Reprezentanți ai fermierilor și ai transportatorilor din zona Lugojului și satele din jur au decis să nu mai protesteze cu utilajele și camioanele pe șosea și să se așeze la masa negocierilor. Eu s-au întâlnit cu subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, la sediul primăriei Lugoj, marți, 16 ianuarie 2024.

Contestatarii noilor accize și-au expus doleanțele în Sala de Protocol a Primăriei, iar Sorin Ionescu a dat asigurări că nemulțumirile lor vor ajunge la ministerele de resort responsabile.

„Astăzi, la Primăria Municipiului Lugoj, m-am întâlnit cu grupul de reprezentanți ai protestatarilor. După trei zile de protestat în stradă, transportatori și fermieri din zona Lugojului, Darova, Boldur, Găvojdia au protestat astăzi într-un mod civilizat la masa dialogului cu reprezentanții instituțiilor statului. Și de această dată, am ajuns la un acord și i-am asigurat de faptul că revendicările pe care le-am preluat vor fi transmise către Guvernul României, către ministerele de resort responsabile de problemele revendicate”, a spus Sorin Ionescu.

Acesta le-a mulțumit celor prezenți pentru protestul pașnic și a punctat faptul că orice supărări pe plan local ar avea se vor rezolva în întâlniri de lucru periodice.

„Le-am recomandat să înștiințeze organele de control și ordine publică ale statului pentru orice încălcare a prevederilor legale pe care o depistează în ceea ce privește domeniul lor de activitate. Și i-am asigurat că pentru problemele care își au rezolvarea în plan local, vom organiza întâlniri de lucru zonale, cu prezența reprezentanților instituțiilor aferente”, a mai spus subprefectul de Timiș.