Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Știrile TEN TV

PLACĂ COMEMORATIVĂ DEZVELITĂ LA LUGOJ

Ziua Forțelor Terestre, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință a fost celebrată astăzi la Lugoj prin sfințirea plăcii comemorative din fața Bisericii Ortodoxe “Învierea Domnului” de pe strada Caransebeșului, acolo unde a fost cazarma Regimentului 42 Obuziere între anii 1919-1945. Manifestarea a început cu intonarea imnului României, urmată de o slujbă religioasă oficiată de cinci preoți și dezvelirea monumentului. Evenimentul a fost organizat de Filiala Lugoj a Asociației Naționale ”General Dumitru Petrescu Tocineanu” și de către Batalionul 183 Artilerie Mixtă Ioan Dragalina.

 gen. în retragere Gheorghe Feraru, președinte Asociației Cultul Eroilor, Filiala Lugoj:

Este Ziua Forțelor Terestre, este sărbătoarea Marelului Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al forțelor terestre și cu această ocazie vrem să sărbătorim evenimentul.  De asemenea am amplasat o placă comemorativă pe locul acesta, unde a fost o cazarmă militară, pe care noi am cedat-o Bisericii pentru a se construi acest lăcaș de cult. Ne bucurăm că sărbătorim evenimentul și că sunteți alături de noi.

 Regimentul 42 Obuziere s-a înfiinţat la data de 1 mai 1919 şi a fost constituit din două divizioane cu 12 piese fiecare. Acesta a fost desființat în 1945.

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știrile TEN TV

Piața Libertății din Timișoara a fost luată cu asalt ieri de către militarii Brigăzii 18 Infanterie, care au sărbătorit Ziua Forţelor Terestre, patron spiritual...

Știrile TEN TV

Creștinii ortodocși în prăznuiesc astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul creștin. Purtătorul de biruință este sărbatorit,...

Publicitate bestvalue.eu