Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PLACĂ COMEMORATIVĂ DEZVELITĂ LA LUGOJ

Ziua Forțelor Terestre, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință a fost celebrată astăzi la Lugoj prin sfințirea plăcii comemorative din fața Bisericii Ortodoxe “Învierea Domnului” de pe strada Caransebeșului, acolo unde a fost cazarma Regimentului 42 Obuziere între anii 1919-1945. Manifestarea a început cu intonarea imnului României, urmată de o slujbă religioasă oficiată de cinci preoți și dezvelirea monumentului. Evenimentul a fost organizat de Filiala Lugoj a Asociației Naționale ”General Dumitru Petrescu Tocineanu” și de către Batalionul 183 Artilerie Mixtă Ioan Dragalina.

 gen. în retragere Gheorghe Feraru, președinte Asociației Cultul Eroilor, Filiala Lugoj:

Este Ziua Forțelor Terestre, este sărbătoarea Marelului Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al forțelor terestre și cu această ocazie vrem să sărbătorim evenimentul.  De asemenea am amplasat o placă comemorativă pe locul acesta, unde a fost o cazarmă militară, pe care noi am cedat-o Bisericii pentru a se construi acest lăcaș de cult. Ne bucurăm că sărbătorim evenimentul și că sunteți alături de noi.

 Regimentul 42 Obuziere s-a înfiinţat la data de 1 mai 1919 şi a fost constituit din două divizioane cu 12 piese fiecare. Acesta a fost desființat în 1945.

leave a reply