Banner Mobilier Magazin BIG Mag

NOAPTE ALBĂ PENTRU DRUMARI

Noapte albă pentru drumarii din vestul țării. Revenirea bruscă a iernii a necesitat scoaterea la treabă a 153 de autoutilaje și răspândirea a peste 1.400 de tone de material antiderapant. Activitatea cea mai intensă a fost pe autostrăzile A1, A6 și A11 și pe Drumul Național 7 G, ce face legătura cu autostrada A1. Nici la Lugoj angajații de la Salprest, societatea care se ocupă de deszăpezirea orașului, nu au avut noapte ușoară. Aceștia au acționat pe majoritatea arterelor din oraș de la miezul nopții până azi dimineață la ora 7 pentru a îndepărta zăpada.

Mircea Ghera, director Salprest:

 După cum se vede nu am scăpat încă de iarnă. Azi noapte a trebuit să intervenim după ora 12 pentru că a început să se depună zăpada și a fost pericol de îngheț și de polei. Trebuie să recinoaștem că a fost o cantitate mare de zăpadă, astfel că am acționat până dimineața la ora 7, cu 5 utilaje, cu 15 mc de sare, 7 mc de nisip și cu 3000 l de clorură de magneziu. Nu am avut incidente în decursul acțiunii, rămâne să ne reglăm utilajele din nou și să ne pregătim, pentru că după cum arată meteorologii ar mai fi încă o zi de astfel de fenomene.

 Directorul Salprest spune că mai există în stoc suficient material antiderapant pentru a face față fenomenelor meteo anunțate pentru următoarele zile.

 

leave a reply