Banner Mobilier Magazin BIG Mag

MARCEL IUREȘ, DOCTOR HONORIS CAUSA AL UVT

Lumea academică timișoreană are un nou doctor. Actorul Marcel Iureş a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara. Ceremonia de acordare a titlului a avut loc luni în prezența a sute de tineri, studenţi la actorie, dar şi de la alte specializări, care au dorit să fie de faţă şi să îl asculte pe Marcel Iureș. Actorul care a jucat în producții mari de la Holllywood a spus că nu și-a închipuit niciodată că va ajunge în această postură, acesta fiind primul astfel de titlu pe care îl primeşte. Le-a cerut studenților prezenți la eveniment, care l-au aplaudat minute bune, să-i urmeze calea, adică să învețe bine limba română și să le-o împărtășească și altora.

Marcel Iureș:

Deci aviz stundenților, dacă vreți să deveniți Doctor Honoris Causa ăsta e drumul. Deci, învățati bine limba română, respectați-o, dați-o mai departe, îmbrațișați-o, contribuiți la eaDacă vă zic că e o răsplată e ok ? E ok. Rămâne așa. E doar atât o răsplată ? Nu e destul să fi răplătit că ai slujit și cultura și … Ești în continuare viu ? Și ai de dat ? Eu zic că-i bine

Marcel Iureș s-a născut în 2 august 1951, la Băilești, în județul Dolj. A jucat în „Misiune Imposibilă”, „Interviu cu un vampir”, „Pacificatorul”, „Pirații din Caraibe” și alte producții de la Hollywood și a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România. În Banat, mare actor a sustinut zeci de spectacole pe scena Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara.

leave a reply