Banner Mobilier Magazin BIG Mag

LUGOJUL VA FI SUPRAVEGHEAT VIDEO

Lugojul va avea un centru de supraveghere video a traficului rutier, care va funcţiona în clădirea unde se află şi Poliţia Municipiului, monitoarele urmând să fie instalate în încăperile de unde, până recent, se eliberau cărţile de identitate. Zecile de camere de supraveghere, care vor fi instalate în cele mai importante puncte din oraş, vor fi achiziţionate de către primărie cu bani de la bugetul local. Licitația a vut loc deja și a fost câștigată de o firmă din București care se va ocupa de achiziția, montarea și funcționarea sistemului video din Municipiul Lugoj.

Francisc Boldea,  primarul municipiului Lugoj (PSD):

În colaborare cu Poliția Națională, cu Poliția Locală am stabilit că la nivelul Municipiului Lugoj se impune un sistem de supraveghere video. Am prins în buget suma necesară, 5 miliarde de lei vechi. Am adăugat suplimentar 1 miliard 320 de mii de lei. În total avem 6 miliarde 320 de miliane de lei vechi. Costă foarte mult serverele pe care le vom monta. Din sediul Poliției am luat câteva camere, întrucât ei au pază 24 din 24 de ore. Datele pot fi stocate pe servere, pot fi folosite de Poliția Națională, de Poliția Locală.

 Primele camere vor fi amplasate la iesirile din oraș, asta pentru cazurile în care apar infracțiuni și există tendința de a fugi. Tocmai de aceea autoritățile transmit că populația nu trebuie să se simtă stânjenită de apariția acestor camere, ci mai degrabă trebuie să le perceapă ca pe o măsură de siguranță.

leave a reply