Banner Mobilier Magazin BIG Mag

LOCUINȚE SOCIALE LA LUGOJ

Lucrările de amenajare a unor locuințe sociale în cartierul Militari din Lugoj urmează să fie scoase la licitație în cursul acestui an. Proiectul stabilit inițial se află înprezent în fază de actualizare. Din păcate de la momentul întreruperii lucrărilor au trecut zece ani, existând un proces între primărie și constructor, o firmă din Lugoj. Acum s-au terminat toate procesele, dar înainte de a da drumul la lucrări trebuie revizuit proiectul și adus la zi, pentru că s-au schimbat costurile. În prezent se lucrează la actualizare și după ce va fi gata proiectul se vor ști și sumele necesare pentru amenajarea a 48 de locuințe, cu una sau două camere. Se estimează că pentru finalizarea lor mai este nevoie de 1.500.000 de lei.

Francisc Boldea,  primarul municipiului Lugoj (PSD):

Urmează să construim și locuințe sociale. E vorba despre cele 48 de locuințe din cartierul Militari. Am terminat procesul pe care l-am avut cu constructorul, am câștigat procesul. Am pus un proiectant ca să reverifice cât mai este de executat. Urmează ca într-o săptămână, două să primim reevaluarea și să scoatem la licitație. Banii, în jur de 1,5 milioane de lei au fost cuprinși în buget pentru a realiza cele 48 de locuințe

De asemenea, tot pentru partea socială, există cuprinși 5,5 milioane de euro câștigați cu comunitatea europeană pentru trei zone: Herendești, Caștela și partea de intrare în satul Măguri. Pentru aceste locații este prevăzut și construcția de locuințe sociale.  

leave a reply